Nieuwe laadcontrollers van Siemens

Redactie Redactie
• Laatste update:

De apparaten zijn bedoeld voor gebruik in carports, garages, werkplaatsen, parkeergarages en -terreinen. Via een speciale interface kunnen ze communiceren met een overkoepelend besturingssysteem en met andere componenten, zoals een aanmeldpaneel voor gebruikersgegevens en een scherm dat de laadprocedure laat zien.

Doordat de nieuwe Siemens-lijn voorgemonteerde, geteste en gebruiksklare units voor integrale laadsystemen omvat, kunnen systeemleveranciers van oplaadpalen deze palen voordelig assembleren en later naar wens uitbreiden met eigen meet- en afrekensystemen, zegt Siemens.

Concurrentie
Erik van der Heijden, vanaf 1 oktober leider van de nieuwe divisie Smart Grid (onderdeel de eveneens nieuwe sector Infrastructure & Cities) van Siemens Nederland, hoopt in dit verband dat er meer concurrentie onder aanbieders van laadoplossingen zal komen. “Wij ontwikkelen en produceren alleen systeemcomponenten”, verduidelijkt hij.

Van der Heidens divisie werkt aan oplossingen die overbelasting van het elektriciteitsnet moeten voorkomen als er straks grote aantallen voertuigen tegelijk opgeladen worden. “Die kunnen deel uitmaken van een smart power grid en helpen met hun batterijcapaciteit pieken in de vraag op te vangen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe laadcontrollers van Siemens | Automotive Online

Nieuwe laadcontrollers van Siemens

Redactie Redactie
• Laatste update:

De apparaten zijn bedoeld voor gebruik in carports, garages, werkplaatsen, parkeergarages en -terreinen. Via een speciale interface kunnen ze communiceren met een overkoepelend besturingssysteem en met andere componenten, zoals een aanmeldpaneel voor gebruikersgegevens en een scherm dat de laadprocedure laat zien.

Doordat de nieuwe Siemens-lijn voorgemonteerde, geteste en gebruiksklare units voor integrale laadsystemen omvat, kunnen systeemleveranciers van oplaadpalen deze palen voordelig assembleren en later naar wens uitbreiden met eigen meet- en afrekensystemen, zegt Siemens.

Concurrentie
Erik van der Heijden, vanaf 1 oktober leider van de nieuwe divisie Smart Grid (onderdeel de eveneens nieuwe sector Infrastructure & Cities) van Siemens Nederland, hoopt in dit verband dat er meer concurrentie onder aanbieders van laadoplossingen zal komen. “Wij ontwikkelen en produceren alleen systeemcomponenten”, verduidelijkt hij.

Van der Heidens divisie werkt aan oplossingen die overbelasting van het elektriciteitsnet moeten voorkomen als er straks grote aantallen voertuigen tegelijk opgeladen worden. “Die kunnen deel uitmaken van een smart power grid en helpen met hun batterijcapaciteit pieken in de vraag op te vangen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.