Iets meer begrijpelijke polisvoorwaarden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Verzekeringssite.nl haalde de polisvoorwaarden van 44 autoverzekeringen door het meetinstrument Texamen: met dit instrument wordt het taalniveau van een tekst vastgesteld. Er zijn zes beoordelingsniveaus, van zeer begrijpelijk (A1) tot zeer moeilijk (C2).

De bestbeoordeelde voorwaarden liggen op taalniveau B1 en zijn van verzekeraar Onna-onna. Deze worden begrepen door 95% van de Nederlanders. De voorwaarden van de ANWB, Ditzo, Inshared en Orion Direct zijn op taalniveau B2, begrijpelijk voor 80%.

Net als een jaar geleden zijn de voorwaarden van Erasmus, Hema, Neerlandia, Noordhollandsche en VVS het meest ingewikkeld omschreven: op niveau C2, dat volgens Texamen door slechts 5% van de Nederlanders begrepen wordt.

De 34 overige verzekeringslabels presteren op niveau C1 en zijn daarmee voor 40% van de lezers in begrijpelijke taal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Iets meer begrijpelijke polisvoorwaarden | Automotive Online

Iets meer begrijpelijke polisvoorwaarden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Verzekeringssite.nl haalde de polisvoorwaarden van 44 autoverzekeringen door het meetinstrument Texamen: met dit instrument wordt het taalniveau van een tekst vastgesteld. Er zijn zes beoordelingsniveaus, van zeer begrijpelijk (A1) tot zeer moeilijk (C2).

De bestbeoordeelde voorwaarden liggen op taalniveau B1 en zijn van verzekeraar Onna-onna. Deze worden begrepen door 95% van de Nederlanders. De voorwaarden van de ANWB, Ditzo, Inshared en Orion Direct zijn op taalniveau B2, begrijpelijk voor 80%.

Net als een jaar geleden zijn de voorwaarden van Erasmus, Hema, Neerlandia, Noordhollandsche en VVS het meest ingewikkeld omschreven: op niveau C2, dat volgens Texamen door slechts 5% van de Nederlanders begrepen wordt.

De 34 overige verzekeringslabels presteren op niveau C1 en zijn daarmee voor 40% van de lezers in begrijpelijke taal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.