Premieregeling leerwerkplekken uitgebreid

Redactie Redactie
• Laatste update:

In eerste instantie kregen alleen bedrijven die een nieuwe leerling op niveau 1 of 2 een leerwerkplek bieden een premie van 1.100 euro. Deze premie wordt in de nieuwe regeling ook gegeven voor het aannemen van leerlingen die fulltime naar school gaan, maar willen overstappen op een leerwerktraject. Ook voor het aannemen van leerlingen op niveau 3 en 4 en tweedejaars wordt de premie gegeven. "We zijn hiertoe overgegaan omdat we merkten dat er niet alleen te weinig nieuwe leerlingen worden aangenomen, maar dat er ook veel contracten niet worden verlengd", zegt Bea Berndsen van Stichting Oomt.

Verder wil de stichting de drempel bij bedrijven verlagen om leerlingen in dienst te nemen door op maat begeleiding te geven. Zo kan er extra ondersteuning worden gegeven bij de begeleiding van leerlingen, of extra scholing voor de leerling zodat die sneller in de werkplaats mee kan draaien. Ook worden leerlingend die geen leerwerkplek kunnen vinden actief geholpen bij hun zoektocht. Innovam gaat deze ondersteuning verzorgen.

Op dit moment is er volgens Oomt een tekort van vierhonderd leerwerkplekken in de mobiliteitsbranche (zo`n 90% hiervan in de autobranche). Dit leidt op de lange termijn tot een te kleine instroom van goed personeel.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.