‘Minder financieringen door nieuwe regels’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat betekent dat er twee miljard euro minder wordt uitgegeven. Jaarlijks wordt ongeveer 10 miljard euro aan consumptief krediet verstrekt. “Het minst rendabele deel van de markt valt weg. Ik denk dat autoverkopers, aannemers en woninginrichters zullen merken dat de vraag afneemt”, aldus Schouten.
Hij wijt de daling aan de verscherpte regels voor kredietverstrekking, die volgend jaar ingaan. “Een gehuwde timmerman met een inkomen van 1.500 euro netto in een rijtjeshuis krijgt volgens deze regels geen krediet meer.”
Daarnaast moeten banken ook meer moeite doen om geld aan te trekken. “Geld is duurder dan een jaar geleden, daardoor wordt er minder snel geld uitgeleend aan klanten als de kans groot is dat zij een betalingsachterstand oplopen.”
Edwin van Beelen, marketingcoördinator bij Santander Consumer Finance, zegt desgevraagd ook te verwachten dat het aantal kredieten zal afnemen. Zijn bedrijf verzorgt onder meer autofinancieringen voor enkele merkimporteurs. "Wij zullen er zelf niet veel last van hebben. Wij zijn altijd al erg zorgvuldig in het accepteren van klanten."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Minder financieringen door nieuwe regels’ | Automotive Online

‘Minder financieringen door nieuwe regels’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat betekent dat er twee miljard euro minder wordt uitgegeven. Jaarlijks wordt ongeveer 10 miljard euro aan consumptief krediet verstrekt. “Het minst rendabele deel van de markt valt weg. Ik denk dat autoverkopers, aannemers en woninginrichters zullen merken dat de vraag afneemt”, aldus Schouten.
Hij wijt de daling aan de verscherpte regels voor kredietverstrekking, die volgend jaar ingaan. “Een gehuwde timmerman met een inkomen van 1.500 euro netto in een rijtjeshuis krijgt volgens deze regels geen krediet meer.”
Daarnaast moeten banken ook meer moeite doen om geld aan te trekken. “Geld is duurder dan een jaar geleden, daardoor wordt er minder snel geld uitgeleend aan klanten als de kans groot is dat zij een betalingsachterstand oplopen.”
Edwin van Beelen, marketingcoördinator bij Santander Consumer Finance, zegt desgevraagd ook te verwachten dat het aantal kredieten zal afnemen. Zijn bedrijf verzorgt onder meer autofinancieringen voor enkele merkimporteurs. "Wij zullen er zelf niet veel last van hebben. Wij zijn altijd al erg zorgvuldig in het accepteren van klanten."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.