Carfax voegt diefstal-informatie toe aan voertuigrapport

Jeroen Vos Jeroen Vos
Het Gestolen Object Register stelt zijn informatie over gestolen auto's voortaan beschikbaar voor Carfax. (Foto: Shutterstock)

Carfax, leverancier van voertuigdata en -historie, en platform Gestolen Objecten Register (GOR) hebben een partnerschap gesloten voor Nederland. Het platform stelt voortaan de informatie van gestolen auto’s beschikbaar voor het Carfax voertuighistorierapport. Dat maakt Carfax vandaag bekend.

Dankzij de samenwerking wordt het voor de Amerikaanse voertuigdata en -historieleverancier mogelijk om alle in Nederland gestolen auto’s in kaart te brengen. Naast GOR werkt het bedrijf ook samen met de verzekeringsbranche en de autoriteiten. Het aantal voertuigdiefstallen neemt volgens het Verbond van Verzekeraars overigens af vanwege corona.

Ron van Es, eigenaar van GOR, licht de meerwaarde van de samenwerking toe. “Carfax bereikt jaarlijks in Nederland meer dan 2 miljoen autokopers op het moment waar de autokoper zich oriënteert op de aanschaf van een gebruikte auto. Door onze informatie in het rapport te integreren, heeft zowel de autokoper als het GOR hier profijt van. De autokoper wordt volledig geïnformeerd over de status van het voertuig, voordat hij overgaat tot aankoop.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Carfax voegt diefstal-informatie toe aan voertuigrapport | Automotive Online

Carfax voegt diefstal-informatie toe aan voertuigrapport

Jeroen Vos Jeroen Vos
Het Gestolen Object Register stelt zijn informatie over gestolen auto's voortaan beschikbaar voor Carfax. (Foto: Shutterstock)

Carfax, leverancier van voertuigdata en -historie, en platform Gestolen Objecten Register (GOR) hebben een partnerschap gesloten voor Nederland. Het platform stelt voortaan de informatie van gestolen auto’s beschikbaar voor het Carfax voertuighistorierapport. Dat maakt Carfax vandaag bekend.

Dankzij de samenwerking wordt het voor de Amerikaanse voertuigdata en -historieleverancier mogelijk om alle in Nederland gestolen auto’s in kaart te brengen. Naast GOR werkt het bedrijf ook samen met de verzekeringsbranche en de autoriteiten. Het aantal voertuigdiefstallen neemt volgens het Verbond van Verzekeraars overigens af vanwege corona.

Ron van Es, eigenaar van GOR, licht de meerwaarde van de samenwerking toe. “Carfax bereikt jaarlijks in Nederland meer dan 2 miljoen autokopers op het moment waar de autokoper zich oriënteert op de aanschaf van een gebruikte auto. Door onze informatie in het rapport te integreren, heeft zowel de autokoper als het GOR hier profijt van. De autokoper wordt volledig geïnformeerd over de status van het voertuig, voordat hij overgaat tot aankoop.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.