Jonge Opel-occasions krijgen Carfax-rapport

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ook deze Opel Crossland is voorzien van Carfax rapport (foto: Opel)

Dit melden Carfax en Opel.

Het Carfax-rapport geeft inzicht in zaken als schadeverleden, wok-meldingen, apk-keuringen, aantal eigenaren en een eventueel internationaal verleden. Die importgegevens zijn belangrijk, omdat daarbij regelmatig wordt geknoeid met tellerstanden.

De dealer bepaalt

Het Amerikaanse Carfax ging eind 2016 een alliantie aan met Autotrack. Sindsdien zijn steeds meer Nederlandse occasions voorzien van het rapport. Opel heeft nu besloten om de jonge occasions met het kwaliteitslabel ‘Opel Occasions’ standaard te voorzien van het rapport. Het wordt aan de dealer overgelaten welke auto’s onder het label worden verkocht.

In totaal zijn er nu zo’n drieduizend auto’s die officieel als Opel Occasions worden aangeboden, vertelt Jeroen Maas, PR-manager van Opel aan Automotive. Dat zijn jonge occasions met weinig kilometers en Maas verwacht dan ook geen vreemde zaken aan te treffen. “Maar toch, ook onze dealers importeren wel eens auto’s en soms is er een wok-melding. Dat hoeft niets ernstigs te zijn, maar het is wel goed als de koper die informatie van tevoren heeft. Wij willen de koper volledige transparatie bieden in het autoverleden. Een rapport door een onafhankelijke partij hoort daarbij.” 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.