Voormalige Indewal-directie koopt handelsplatform Biddo

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Willem Beukenkamp (links) en Edward van Beek. (Foto: Biddo)

Willem Beukenkamp en Edward van Beek vertrekken bij groothandelaar Indewal Automotive en zijn de nieuwe eigenaren van het bieding- en taxatieplatform Biddo. Dat melden ze aan Automotive. Beukenkamp en Van Beek vormden sinds 2012 de directie van Indewal. De leiding daarvan is nu weer in handen van eigenaar Harry in de Wal. 

In 2015 richtte In de Wal samen met Axero, Bleeker&De Jong en NL Cargroup het biedings- en taxatieplatform Biddo op. Inmiddels zijn er acht biedende groothandelaren aangesloten op het platform, dat werkt voor meer dan honderd dealerholdings. “Biddo is snel gegroeid van een start-up naar een scale-up en heeft om door te groeien meer aandacht nodig dan dat wij in combinatie met de andere bedrijven kunnen geven. Wij hebben er vertrouwen in dat wij het platform snel zullen uitbouwen en een ongekende service kunnen bieden aan de huidige en toekomstige klanten”, aldus Beukenkamp en Van Beek.

Vereenvoudigen

De twee willen de dienst verder centraliseren, automatiseren en de processen vereenvoudigen. “Wij willen Biddo een onmisbare partner maken binnen de automotive.”

Het vertrek van Beukenkamp (26 jaar in dienst bij In de Wal Auto’s) en Van Beek (die er 12 jaar in dienst was) is in goed overleg gegaan. In de Wal blijft partner van Biddo. “We laten een mooi bedrijf achter dat een duidelijke plek heeft verworven in de handelsketen”, aldus Willem Beukenkamp.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Voormalige Indewal-directie koopt handelsplatform Biddo | Automotive Online

Voormalige Indewal-directie koopt handelsplatform Biddo

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Willem Beukenkamp (links) en Edward van Beek. (Foto: Biddo)

Willem Beukenkamp en Edward van Beek vertrekken bij groothandelaar Indewal Automotive en zijn de nieuwe eigenaren van het bieding- en taxatieplatform Biddo. Dat melden ze aan Automotive. Beukenkamp en Van Beek vormden sinds 2012 de directie van Indewal. De leiding daarvan is nu weer in handen van eigenaar Harry in de Wal. 

In 2015 richtte In de Wal samen met Axero, Bleeker&De Jong en NL Cargroup het biedings- en taxatieplatform Biddo op. Inmiddels zijn er acht biedende groothandelaren aangesloten op het platform, dat werkt voor meer dan honderd dealerholdings. “Biddo is snel gegroeid van een start-up naar een scale-up en heeft om door te groeien meer aandacht nodig dan dat wij in combinatie met de andere bedrijven kunnen geven. Wij hebben er vertrouwen in dat wij het platform snel zullen uitbouwen en een ongekende service kunnen bieden aan de huidige en toekomstige klanten”, aldus Beukenkamp en Van Beek.

Vereenvoudigen

De twee willen de dienst verder centraliseren, automatiseren en de processen vereenvoudigen. “Wij willen Biddo een onmisbare partner maken binnen de automotive.”

Het vertrek van Beukenkamp (26 jaar in dienst bij In de Wal Auto’s) en Van Beek (die er 12 jaar in dienst was) is in goed overleg gegaan. In de Wal blijft partner van Biddo. “We laten een mooi bedrijf achter dat een duidelijke plek heeft verworven in de handelsketen”, aldus Willem Beukenkamp.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.