Bovag adviseert leden Bovag-garantie aan te blijven bieden

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Bovag

Dat meldt Bovag vandaag. In de afgelopen maanden ontstond er veel rumoer over de Bovag-garantie. Centraal staat daarbij de vraag of de Bovag-garantie eigenlijk een verzekering is waardoor er andere regels gelden bij het aanbieden ervan. Bovag gaf in eerste instantie aan met een nieuw product te komen, maar stelt nu dat de huidige garantie kan blijven bestaan. Automotive-columnist Arjen de Jong vindt dat Bovag ‘achter de muziek aanloopt’.

“Er is – zo lang er nog geen duidelijkheid is over de precieze interpretatie van DNB van het begrip verzekering – geen enkele aanleiding voor ondernemers om rigoureuze stappen te nemen op garantiegebied”, meldt Bovag. Antwoorden van de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem op Kamervragen over de Bovag-garantie en gesprekken met het ministerie van Financiën en de DNB, maken dat Bovag denkt dat zelfs als de garantie aan alle wettelijke criteria voor een verzekering voldoet, het nog steeds niet zo hoeft te zijn dat de aanbieder van die garantie ook onder de vergunningsplicht voor aanbieders van verzekeringen valt. Zo meldt Dijsselbloem aan de Tweede Kamer dat DNB garanties verzekeringen kunnen zijn, maar niet hoeven te zijn. Ook stelt hij dat de grenzen van garantie niet heel precies zijn bepaald en de wet hanteert een ruime definitie van het begrip verzekering. Lees hier de antwoorden van minister Dijsselbloem op vragen van VVD-Kamerlid Aukje de Vries. 

Bovag hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen van de DNB.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Bovag adviseert leden Bovag-garantie aan te blijven bieden | Automotive Online

Bovag adviseert leden Bovag-garantie aan te blijven bieden

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Bovag

Dat meldt Bovag vandaag. In de afgelopen maanden ontstond er veel rumoer over de Bovag-garantie. Centraal staat daarbij de vraag of de Bovag-garantie eigenlijk een verzekering is waardoor er andere regels gelden bij het aanbieden ervan. Bovag gaf in eerste instantie aan met een nieuw product te komen, maar stelt nu dat de huidige garantie kan blijven bestaan. Automotive-columnist Arjen de Jong vindt dat Bovag ‘achter de muziek aanloopt’.

“Er is – zo lang er nog geen duidelijkheid is over de precieze interpretatie van DNB van het begrip verzekering – geen enkele aanleiding voor ondernemers om rigoureuze stappen te nemen op garantiegebied”, meldt Bovag. Antwoorden van de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem op Kamervragen over de Bovag-garantie en gesprekken met het ministerie van Financiën en de DNB, maken dat Bovag denkt dat zelfs als de garantie aan alle wettelijke criteria voor een verzekering voldoet, het nog steeds niet zo hoeft te zijn dat de aanbieder van die garantie ook onder de vergunningsplicht voor aanbieders van verzekeringen valt. Zo meldt Dijsselbloem aan de Tweede Kamer dat DNB garanties verzekeringen kunnen zijn, maar niet hoeven te zijn. Ook stelt hij dat de grenzen van garantie niet heel precies zijn bepaald en de wet hanteert een ruime definitie van het begrip verzekering. Lees hier de antwoorden van minister Dijsselbloem op vragen van VVD-Kamerlid Aukje de Vries. 

Bovag hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen van de DNB.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.