Nederlandse bv Autowelt Emsburen failliet

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Autowelt organiseert sinds 2012 een wekelijkse automarkt in het Duitse Emsburen, op zeven kilometer van de grensovergang in Oldenzaal. Henk Mensink en zijn neef Arjan wilden met de nieuwe markt in het gat springen dat ontstond toen de automarkt in Utrecht gesloten werd in datzelfde jaar.

De oorzaak van het faillissement ligt volgens Marjolein Gresnigt, de faillissementsmedewerker bij het kantoor van de curator Brusse & Masselink, in een constructie voor de export van auto’s die aanvankelijk was goedgekeurd door de fiscus, maar later door diezelfde Belastingdienst werd teruggedraaid. “Een fikse naheffing zorgt er nu voor dat het faillissement werd aangevraagd.”

“De Nederlandse Autowelt bv is al sinds 2013 niet meer actief, omdat we moesten stoppen met het financieren van de bpm-teruggave”, vertelt Arjan Mensink aan Automotive. “We zijn toen alleen verder gegaan met de Duitse Autowelt Gmbh. Het enige dat er aan de hand is, is dat de Nederlandse bv nu failliet is verklaard. De automarkt in Emsburen blijft dus gewoon bestaan en er komen hier ook nog iedere week Nederlandse handelaren auto’s aanbieden.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Nederlandse bv Autowelt Emsburen failliet | Automotive Online

Nederlandse bv Autowelt Emsburen failliet

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Autowelt organiseert sinds 2012 een wekelijkse automarkt in het Duitse Emsburen, op zeven kilometer van de grensovergang in Oldenzaal. Henk Mensink en zijn neef Arjan wilden met de nieuwe markt in het gat springen dat ontstond toen de automarkt in Utrecht gesloten werd in datzelfde jaar.

De oorzaak van het faillissement ligt volgens Marjolein Gresnigt, de faillissementsmedewerker bij het kantoor van de curator Brusse & Masselink, in een constructie voor de export van auto’s die aanvankelijk was goedgekeurd door de fiscus, maar later door diezelfde Belastingdienst werd teruggedraaid. “Een fikse naheffing zorgt er nu voor dat het faillissement werd aangevraagd.”

“De Nederlandse Autowelt bv is al sinds 2013 niet meer actief, omdat we moesten stoppen met het financieren van de bpm-teruggave”, vertelt Arjan Mensink aan Automotive. “We zijn toen alleen verder gegaan met de Duitse Autowelt Gmbh. Het enige dat er aan de hand is, is dat de Nederlandse bv nu failliet is verklaard. De automarkt in Emsburen blijft dus gewoon bestaan en er komen hier ook nog iedere week Nederlandse handelaren auto’s aanbieden.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.