EU Hof trapt op rem in Gaspedaal-zaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gaspedaal beraadt zich nu of het direct stopt met dit zogenoemde scrapen – het doorzoeken van databanken van concurrenten als Autotrack –  of wacht op de einduitspraak van het Haagse gerechtshof. “We beraden ons nu op mogelijke vervolgstappen. Deze tussenuitspraak schetst slechts één van de mogelijke scenario’s”, aldus Niels Visser, business unit manager Gaspedaal.

De rechtszaak tussen Autotrack.nl en Gaspedaal.nl loopt al sinds 2007. De zaak gaat nu weer naar het Haagse Gerechtshof en deze zomer wordt een einduitspraak verwacht.

Negen vragen
Autotrack spande in 2007 een rechtszaak aan tegen Gaspedaal en won deze. Gaspedaal, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, ging in hoger beroep. Hierop stelde het Haagse gerechtshof negen vragen van uitleg aan het Hof van Justitie in Luxemburg. Uit de antwoorden van Het Hof is op te maken dat het aanbieden van het aanbod van andere occasionportals in een eigen opmaak, niet mag. Deze manier van werken zorgt voor inkomstenderving bij exploitanten van occasiondatabanken zoals Autotrack, omdat ze minder aantrekkelijk worden voor adverteerders. Het Hof oordeelt dat er dan sprake is van inbreuk op het databankrecht.

Verheugd
Sander van den Hout van Autotrack reageert verheugd op de uitspraak. “Deze principale uitspraak van de hoogste EU rechter is van groot belang voor de digitale uitgeefindustrie. Als men niet de vruchten kan plukken van de eigen investering, dan wordt het ondoenlijk om nog kwalitatief hoogwaardige producten op internet aan te bieden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

EU Hof trapt op rem in Gaspedaal-zaak | Automotive Online

EU Hof trapt op rem in Gaspedaal-zaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gaspedaal beraadt zich nu of het direct stopt met dit zogenoemde scrapen – het doorzoeken van databanken van concurrenten als Autotrack –  of wacht op de einduitspraak van het Haagse gerechtshof. “We beraden ons nu op mogelijke vervolgstappen. Deze tussenuitspraak schetst slechts één van de mogelijke scenario’s”, aldus Niels Visser, business unit manager Gaspedaal.

De rechtszaak tussen Autotrack.nl en Gaspedaal.nl loopt al sinds 2007. De zaak gaat nu weer naar het Haagse Gerechtshof en deze zomer wordt een einduitspraak verwacht.

Negen vragen
Autotrack spande in 2007 een rechtszaak aan tegen Gaspedaal en won deze. Gaspedaal, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, ging in hoger beroep. Hierop stelde het Haagse gerechtshof negen vragen van uitleg aan het Hof van Justitie in Luxemburg. Uit de antwoorden van Het Hof is op te maken dat het aanbieden van het aanbod van andere occasionportals in een eigen opmaak, niet mag. Deze manier van werken zorgt voor inkomstenderving bij exploitanten van occasiondatabanken zoals Autotrack, omdat ze minder aantrekkelijk worden voor adverteerders. Het Hof oordeelt dat er dan sprake is van inbreuk op het databankrecht.

Verheugd
Sander van den Hout van Autotrack reageert verheugd op de uitspraak. “Deze principale uitspraak van de hoogste EU rechter is van groot belang voor de digitale uitgeefindustrie. Als men niet de vruchten kan plukken van de eigen investering, dan wordt het ondoenlijk om nog kwalitatief hoogwaardige producten op internet aan te bieden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.