Gerechtshof wijst hoger beroep BAU af

Redactie Redactie
• Laatste update:

De BAU wilde de tariefverhoging op standplaatsen die de gemeente in 2006 invoerde terugvorderen. Volgens de Belangenvereniging was de tariefverhoging namelijk gekoppeld aan het verhuizen van de Automarkt van het Veemarktcomplex dat gesloopt zou worden naar een nieuwbouwlocatie in Utrecht. In plaats daarvan is de Automarkt verplaatst naar Beverwijk

De kantonrechter van Utrecht had de claim eerder al afgewezen en het gerechtshof van Arnhem doet vandaag hetzelfde.

De BAU baseerde zijn zaak op de uitspraak van een wethouder tijdens een raadcommissievergadering dat de tariefsverhoging gekoppeld moest worden aan verhuizing naar nieuwbouw. Volgens het hof kan deze uitspraak niet zonder meer worden gezien als een bindende toezegging aan de standplaatshouders tot terugbetaling van de tariefverhoging.

Volgens het gerechtshof was de tariefverhoging in overeenstemming met de huurvoorwaarden en was er geen sprake van ongerechtvaardigde verrijking van de gemeente.

Teleurgesteld
BAU-voorzitter Leen Büchner zegt in een geëmotioneerde reactie aan Automotive zeer teleurgesteld te zijn. “Dit is onmogelijk. Dit hadden we zeker niet verwacht.” De vereniging beraadt zich op vervolgstappen maar dit zal op no cure no pay-basis moeten gebeuren voor de juristen want “onze kas is leeg.” 

Büchner zegt met de BAU nog steeds op zoek te zijn naar een nieuwe locatie voor zijn Automarkt. Onder andere Nijkerk, het oude Hessing-terrein maar ook Bemmel zijn mogelijke locaties. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Gerechtshof wijst hoger beroep BAU af | Automotive Online

Gerechtshof wijst hoger beroep BAU af

Redactie Redactie
• Laatste update:

De BAU wilde de tariefverhoging op standplaatsen die de gemeente in 2006 invoerde terugvorderen. Volgens de Belangenvereniging was de tariefverhoging namelijk gekoppeld aan het verhuizen van de Automarkt van het Veemarktcomplex dat gesloopt zou worden naar een nieuwbouwlocatie in Utrecht. In plaats daarvan is de Automarkt verplaatst naar Beverwijk

De kantonrechter van Utrecht had de claim eerder al afgewezen en het gerechtshof van Arnhem doet vandaag hetzelfde.

De BAU baseerde zijn zaak op de uitspraak van een wethouder tijdens een raadcommissievergadering dat de tariefsverhoging gekoppeld moest worden aan verhuizing naar nieuwbouw. Volgens het hof kan deze uitspraak niet zonder meer worden gezien als een bindende toezegging aan de standplaatshouders tot terugbetaling van de tariefverhoging.

Volgens het gerechtshof was de tariefverhoging in overeenstemming met de huurvoorwaarden en was er geen sprake van ongerechtvaardigde verrijking van de gemeente.

Teleurgesteld
BAU-voorzitter Leen Büchner zegt in een geëmotioneerde reactie aan Automotive zeer teleurgesteld te zijn. “Dit is onmogelijk. Dit hadden we zeker niet verwacht.” De vereniging beraadt zich op vervolgstappen maar dit zal op no cure no pay-basis moeten gebeuren voor de juristen want “onze kas is leeg.” 

Büchner zegt met de BAU nog steeds op zoek te zijn naar een nieuwe locatie voor zijn Automarkt. Onder andere Nijkerk, het oude Hessing-terrein maar ook Bemmel zijn mogelijke locaties. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.