Frank van Meel ceo van sportieve BMW M-divisie

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Frank van Meel (foto: BMW)

Nederlander Frank van Meel wordt per 1 november ceo van BMW M, de divisie van de zeer sportieve BMW-modellen. Dit meldt BMW Group. Voor Van Meel is het een terugkeer naar een functie die hij van 2015 tot 2018 ook al bekleedde.

Sinds vorig jaar juni stond Van Meel aan het hoofd van de luxe divisie van BMW, waartoe Rolls Royce en de 7- en 8-serie van BMW behoren. Onder zijn leiding werd onder meer topmodel BMW iX in serieproductie gebracht. Van Meel leidde ook de ontwikkeling van de komende puur elektrisch aangedreven modelvarianten. Op basis van die ervaringen is hij de ideale kandidaat om leiding te geven aan de elektrificatie bij BMW M, stelt de Duitse autofabrikant.

Van Meel volgt Markus Flasch op, die in ruil de functie van Van Meel gaat bekleden, als verantwoordelijke man voor de productlijnen Rolls-Royce, BMW luxe en hogere klasse. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Frank van Meel ceo van sportieve BMW M-divisie | Automotive Online

Frank van Meel ceo van sportieve BMW M-divisie

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Frank van Meel (foto: BMW)

Nederlander Frank van Meel wordt per 1 november ceo van BMW M, de divisie van de zeer sportieve BMW-modellen. Dit meldt BMW Group. Voor Van Meel is het een terugkeer naar een functie die hij van 2015 tot 2018 ook al bekleedde.

Sinds vorig jaar juni stond Van Meel aan het hoofd van de luxe divisie van BMW, waartoe Rolls Royce en de 7- en 8-serie van BMW behoren. Onder zijn leiding werd onder meer topmodel BMW iX in serieproductie gebracht. Van Meel leidde ook de ontwikkeling van de komende puur elektrisch aangedreven modelvarianten. Op basis van die ervaringen is hij de ideale kandidaat om leiding te geven aan de elektrificatie bij BMW M, stelt de Duitse autofabrikant.

Van Meel volgt Markus Flasch op, die in ruil de functie van Van Meel gaat bekleden, als verantwoordelijke man voor de productlijnen Rolls-Royce, BMW luxe en hogere klasse. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.