Audi roept tienduizenden auto’s terug om mogelijk brandstoflek

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Ook de A8 moet terug. (Foto: Audi)

Ruim 21 duizend Audi’s moeten terug naar de dealerwerkplaats vanwege een mogelijke brandstoflekkage. Deze lekkage kan veroorzaakt worden door een defecte afdichting in de injectorrails. Door de lekkende brandstof kan er brand ontstaan. Om hoeveel auto’s het gaat in Nederland wordt momenteel uitgezocht door importeur Pon. Het gaat in totaal om acht modellen die tussen 2013 en 2018 van de band liepen.

In 2015 was er volgens het terugroepregister van de RDW een soortgelijke recall. Toen moest naast de genoemde modellen tot bouwjaar 2015 ook de Q5 terug naar de dealer.Afgelopen maand riep Volvo eveneens auto’s terug vanwege een brandstoflekkage.

Daarnaast loopt er een recall voor ruim 25 duizend Audi’s A6 en A7 van de bouwjaren 2015 tot 2018. Deze auto’s hebben verboden software aan boord die het uitlaatgas nabehandelingssysteem uitschakelt. Deze auto’s krijgen een software-update voor het motorstuurapparaat. Ook van deze actie is nog niet bekend wat de gevolgen voor Nederland zijn. Volkswagen is het volumemerk met de meeste recalls.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Audi roept tienduizenden auto’s terug om mogelijk brandstoflek | Automotive Online

Audi roept tienduizenden auto’s terug om mogelijk brandstoflek

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Ook de A8 moet terug. (Foto: Audi)

Ruim 21 duizend Audi’s moeten terug naar de dealerwerkplaats vanwege een mogelijke brandstoflekkage. Deze lekkage kan veroorzaakt worden door een defecte afdichting in de injectorrails. Door de lekkende brandstof kan er brand ontstaan. Om hoeveel auto’s het gaat in Nederland wordt momenteel uitgezocht door importeur Pon. Het gaat in totaal om acht modellen die tussen 2013 en 2018 van de band liepen.

In 2015 was er volgens het terugroepregister van de RDW een soortgelijke recall. Toen moest naast de genoemde modellen tot bouwjaar 2015 ook de Q5 terug naar de dealer.Afgelopen maand riep Volvo eveneens auto’s terug vanwege een brandstoflekkage.

Daarnaast loopt er een recall voor ruim 25 duizend Audi’s A6 en A7 van de bouwjaren 2015 tot 2018. Deze auto’s hebben verboden software aan boord die het uitlaatgas nabehandelingssysteem uitschakelt. Deze auto’s krijgen een software-update voor het motorstuurapparaat. Ook van deze actie is nog niet bekend wat de gevolgen voor Nederland zijn. Volkswagen is het volumemerk met de meeste recalls.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.