Tesla opent tweede fabriek in Tilburg voor Model S, X en 3

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gebouw is bijna 50 duizend vierkante meter groot en beschikt over een assemblagelijn en een testbaan voor elektrische auto`s. In de fabriek worden Tesla`s Model S, die worden overgebracht vanuit de VS, afgemonteerd met de accu en aandrijflijn.

Ook Model X en Model 3
Tesla had al een fabriek in Tilburg, die gaat nu dienen voor distributie en service. De Amerikaanse fabrikant heeft met de nieuwe assemblagefabriek zijn productiecapaciteit hier verdubbeld van 225 naar 450 auto`s per week, meldt Nu.nl. Dat aantal kan stijgen omdat waarschijnlijk het nieuwe model, de Model X, en op termijn ook het budgetmodel Model 3, in Tilburg zullen worden geassembleerd.

Musk zei bij de opening het logisch te vinden om daar te produceren waar de vraag is. Hij is daarom op zoek naar andere vestigingsplaatsen in Europa. Volgens de Belgische krant De Morgen zou hij Vlaanderen in zijn “top 5” mogelijke vestigingsplaatsen hebben staan. De Belgische overheid probeert Tesla al jaren te overtuigen om zich in het land te vestigen, bijvoorbeeld in de gesloten Ford-fabriek in Genk.

`Frauderen is hun enige optie`
Gevraagd naar een reactie over het Volkswagen dieselschandaal zei Musk dat de Duitse fabrikant klantenvertrouwen kan herstellen door op elektrische auto`s in te zetten.

“Met fossiele brandstoffen is de grens bereikt, er is amper nog vooruitgang mogelijk. Ik begrijp dat techneuten die onder grote druk staan met dit soort bedrog komen. Het is hun enige optie”, aldus Musk tegen ANP.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Reacties

  • Frank Sap

    Fantastisch nieuws

Tesla opent tweede fabriek in Tilburg voor Model S, X en 3 | Automotive Online

Tesla opent tweede fabriek in Tilburg voor Model S, X en 3

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gebouw is bijna 50 duizend vierkante meter groot en beschikt over een assemblagelijn en een testbaan voor elektrische auto`s. In de fabriek worden Tesla`s Model S, die worden overgebracht vanuit de VS, afgemonteerd met de accu en aandrijflijn.

Ook Model X en Model 3
Tesla had al een fabriek in Tilburg, die gaat nu dienen voor distributie en service. De Amerikaanse fabrikant heeft met de nieuwe assemblagefabriek zijn productiecapaciteit hier verdubbeld van 225 naar 450 auto`s per week, meldt Nu.nl. Dat aantal kan stijgen omdat waarschijnlijk het nieuwe model, de Model X, en op termijn ook het budgetmodel Model 3, in Tilburg zullen worden geassembleerd.

Musk zei bij de opening het logisch te vinden om daar te produceren waar de vraag is. Hij is daarom op zoek naar andere vestigingsplaatsen in Europa. Volgens de Belgische krant De Morgen zou hij Vlaanderen in zijn “top 5” mogelijke vestigingsplaatsen hebben staan. De Belgische overheid probeert Tesla al jaren te overtuigen om zich in het land te vestigen, bijvoorbeeld in de gesloten Ford-fabriek in Genk.

`Frauderen is hun enige optie`
Gevraagd naar een reactie over het Volkswagen dieselschandaal zei Musk dat de Duitse fabrikant klantenvertrouwen kan herstellen door op elektrische auto`s in te zetten.

“Met fossiele brandstoffen is de grens bereikt, er is amper nog vooruitgang mogelijk. Ik begrijp dat techneuten die onder grote druk staan met dit soort bedrog komen. Het is hun enige optie”, aldus Musk tegen ANP.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Reacties

  • Frank Sap

    Fantastisch nieuws