Opnieuw grote Opel-dealer onderuit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat melden verschillende Friese media. Omrop Fryslan meldt dat zich er al een overnamekandidaat gemeld heeft bij curator Martijn van Rongen.

Siton Autogroep is eigendom van Jan Henk Veenhouwer (20%) en Arno Goettsch (80%). Het bedrijf heeft drie Opel-vestigingen en een Hyundai-dealervestiging. Daarmee lijkt het in vorm veel op Engelsma&Wijnia, dat onlangs failliet ging en deels werd doorgestart door de eigenaren van Haaima. De Brabantse dealer Lathouwers, die vorige maand faillissement aanvroeg, is doorgestart door Van Mossel.

In de afgelopen jaren gebeurde er veel bij de Siton. De Opel-activiteiten werden al in 2012 gereorganiseerd, de naam van het bedrijf veranderde van Siton Suzenaar in Siton Autogroep en recentelijk werden de Hyundai-activiteiten gecentraliseerd. Het bedrijf maakte in 2012 op een omzet van ongeveer 30 miljoen euro een verlies van 4 ton. Over 2013 werd geen winst- en verliesrekening gedeponeerd, wel nam het eigen vermogen in deze periode met twee ton af naar 390 duizend euro negatief. Er werkten circa 60 mensen bij Siton.

In Automotive Management 12, die half december verscheen, staat een interview met Johan Claassen, directeur van Opel Nederland. Hierin zegt hij dat het dealernetwerk de hoogste prioriteit heeft. Abonnees kunnen het interview hier lezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Opnieuw grote Opel-dealer onderuit | Automotive Online

Opnieuw grote Opel-dealer onderuit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat melden verschillende Friese media. Omrop Fryslan meldt dat zich er al een overnamekandidaat gemeld heeft bij curator Martijn van Rongen.

Siton Autogroep is eigendom van Jan Henk Veenhouwer (20%) en Arno Goettsch (80%). Het bedrijf heeft drie Opel-vestigingen en een Hyundai-dealervestiging. Daarmee lijkt het in vorm veel op Engelsma&Wijnia, dat onlangs failliet ging en deels werd doorgestart door de eigenaren van Haaima. De Brabantse dealer Lathouwers, die vorige maand faillissement aanvroeg, is doorgestart door Van Mossel.

In de afgelopen jaren gebeurde er veel bij de Siton. De Opel-activiteiten werden al in 2012 gereorganiseerd, de naam van het bedrijf veranderde van Siton Suzenaar in Siton Autogroep en recentelijk werden de Hyundai-activiteiten gecentraliseerd. Het bedrijf maakte in 2012 op een omzet van ongeveer 30 miljoen euro een verlies van 4 ton. Over 2013 werd geen winst- en verliesrekening gedeponeerd, wel nam het eigen vermogen in deze periode met twee ton af naar 390 duizend euro negatief. Er werkten circa 60 mensen bij Siton.

In Automotive Management 12, die half december verscheen, staat een interview met Johan Claassen, directeur van Opel Nederland. Hierin zegt hij dat het dealernetwerk de hoogste prioriteit heeft. Abonnees kunnen het interview hier lezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.