Surseanceverzoek Saab-fabrikant alsnog toegewezen (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Nevs meldde eerder vandaag in onderhandeling te zijn met twee internationale voertuigfabrikanten, maar dat deze onderhandelingen meer tijd kosten dan verwacht. “We hebben extra tijd nodig om de onderhandelingen af te ronden en een overeenkomst te kunnen sluiten. We zijn van plan onze schulden volledig af te lossen”, zo zei Nevs-president Mattias Bergman. De Zweedse rechtbank gaat dus niet akkoord met het plan.

Nevs heeft bij elkaar ongeveer 900 leveranciers. De meeste daarvan hebben aangegeven de uitkomst van de onderhandelingen af te wachten. De productie van Saabs ligt al sinds mei dit jaar stil. Eerder deze maand werd bekend dat de fabrikant een betalingsachterstand heeft.

Update 1-9:
De rechtbank heeft in hoger beroep Nevs alsnog uitstel van betaling verleent. Nevs heeft de rechtbank kunnen overtuigen van de mogelijkheden op een gezonde toekomst. Het bedrijf gaat nu onderhandelen met alle leveranciers en schuldeisers. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Surseanceverzoek Saab-fabrikant alsnog toegewezen (update) | Automotive Online

Surseanceverzoek Saab-fabrikant alsnog toegewezen (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Nevs meldde eerder vandaag in onderhandeling te zijn met twee internationale voertuigfabrikanten, maar dat deze onderhandelingen meer tijd kosten dan verwacht. “We hebben extra tijd nodig om de onderhandelingen af te ronden en een overeenkomst te kunnen sluiten. We zijn van plan onze schulden volledig af te lossen”, zo zei Nevs-president Mattias Bergman. De Zweedse rechtbank gaat dus niet akkoord met het plan.

Nevs heeft bij elkaar ongeveer 900 leveranciers. De meeste daarvan hebben aangegeven de uitkomst van de onderhandelingen af te wachten. De productie van Saabs ligt al sinds mei dit jaar stil. Eerder deze maand werd bekend dat de fabrikant een betalingsachterstand heeft.

Update 1-9:
De rechtbank heeft in hoger beroep Nevs alsnog uitstel van betaling verleent. Nevs heeft de rechtbank kunnen overtuigen van de mogelijkheden op een gezonde toekomst. Het bedrijf gaat nu onderhandelen met alle leveranciers en schuldeisers. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.