VWPFS: meer winst in moeizaam 2013

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit het jaarverslag van VWPFS, waarvan onlangs bekend werd dat het Lease Unlimited koopt uit de boedel van Pouw Automotive Groep.

Volgens het bedrijf was 2013 een turbulent jaar, waarin minder auto`s verkocht werden en het aandeel kleine auto`s weer toenam. “De autobelastingen hebben het emotionele element rond auto`s vernietigd”, stelt het bedrijf, dat Den Haag dan ook oproept het systeem aan te passen.

Extra prijsdruk leasemarkt
De marktomstandigheden zorgen ook voor extra prijsdruk op de leasemarkt. Ook heeft dochter DFM de acquisitie op een laag pitje gezet, de nadruk lag op het ondersteunen van de bedrijven die het al in portefeuille had. Dit was volgens het bedrijf noodzakelijk.

Groei was er onder meer door de toevoeging van MAN Finance en Co-maker. Onder meer door de lagere rente en besparingsoperaties steeg de nettowinst.

Voor 2014 is het bedrijf positief vanwege een verwachte aantrekkende economie. Wel stelt het dat groei moeilijk wordt. Door de stringente kapitaalseisen is het moeilijk om geld aan te trekken waarmee groei gefinancierd kan worden. VWPFS verwacht in 2014 een resultaat gelijk aan 2013. 

Lees het jaarverslag in de rubriek Feiten en cijfers 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

VWPFS: meer winst in moeizaam 2013 | Automotive Online

VWPFS: meer winst in moeizaam 2013

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit het jaarverslag van VWPFS, waarvan onlangs bekend werd dat het Lease Unlimited koopt uit de boedel van Pouw Automotive Groep.

Volgens het bedrijf was 2013 een turbulent jaar, waarin minder auto`s verkocht werden en het aandeel kleine auto`s weer toenam. “De autobelastingen hebben het emotionele element rond auto`s vernietigd”, stelt het bedrijf, dat Den Haag dan ook oproept het systeem aan te passen.

Extra prijsdruk leasemarkt
De marktomstandigheden zorgen ook voor extra prijsdruk op de leasemarkt. Ook heeft dochter DFM de acquisitie op een laag pitje gezet, de nadruk lag op het ondersteunen van de bedrijven die het al in portefeuille had. Dit was volgens het bedrijf noodzakelijk.

Groei was er onder meer door de toevoeging van MAN Finance en Co-maker. Onder meer door de lagere rente en besparingsoperaties steeg de nettowinst.

Voor 2014 is het bedrijf positief vanwege een verwachte aantrekkende economie. Wel stelt het dat groei moeilijk wordt. Door de stringente kapitaalseisen is het moeilijk om geld aan te trekken waarmee groei gefinancierd kan worden. VWPFS verwacht in 2014 een resultaat gelijk aan 2013. 

Lees het jaarverslag in de rubriek Feiten en cijfers 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.