ECD: eerste tekenen van herstel in EU automarkt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Acea meldde eerder deze week al dezelfde stijging. ECD beschouwt de verkoopcijfers van nieuwe auto’s in september en oktober als eerste tekenen van herstel in de Europese automarkt. Dit jaar zijn er tot en met oktober 10.006.807 nieuwe auto’s geregistreerd in de EU, dat zijn er 3,1% minder dan in diezelfde periode vorig jaar. Italië was het enige grote EU-land dat met een flinke verkoopdaling (-5,6%) te maken kreeg in oktober. In Duitsland steeg het aantal registraties met 2,3%, in Frankrijk met 2,6%, in het Verenigd Koninkrijk met 4% en in Spanje met maar liefst 34,4%. 

Winstgevendheid nog te laag
Het uiteindelijke resultaat in Europa was nog altijd het op een na laagste niveau ooit voor de maand oktober. ECD-voorzitter Jaap Timmer: “De registraties zijn niet direct gekoppeld aan de winstgevendheid van de dealers. De winst van de dealer is nog steeds te laag in vergelijking met de investeringen die zij moeten doen.” Cecra’s voorspelling van 12.054.000 registraties van nieuwe auto’s in de EU aan het einde van 2013, lijkt nog steeds haalbaar volgens de vereniging.

Bekijk het hele overzicht in de rubriek Feiten & cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ECD: eerste tekenen van herstel in EU automarkt | Automotive Online

ECD: eerste tekenen van herstel in EU automarkt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Acea meldde eerder deze week al dezelfde stijging. ECD beschouwt de verkoopcijfers van nieuwe auto’s in september en oktober als eerste tekenen van herstel in de Europese automarkt. Dit jaar zijn er tot en met oktober 10.006.807 nieuwe auto’s geregistreerd in de EU, dat zijn er 3,1% minder dan in diezelfde periode vorig jaar. Italië was het enige grote EU-land dat met een flinke verkoopdaling (-5,6%) te maken kreeg in oktober. In Duitsland steeg het aantal registraties met 2,3%, in Frankrijk met 2,6%, in het Verenigd Koninkrijk met 4% en in Spanje met maar liefst 34,4%. 

Winstgevendheid nog te laag
Het uiteindelijke resultaat in Europa was nog altijd het op een na laagste niveau ooit voor de maand oktober. ECD-voorzitter Jaap Timmer: “De registraties zijn niet direct gekoppeld aan de winstgevendheid van de dealers. De winst van de dealer is nog steeds te laag in vergelijking met de investeringen die zij moeten doen.” Cecra’s voorspelling van 12.054.000 registraties van nieuwe auto’s in de EU aan het einde van 2013, lijkt nog steeds haalbaar volgens de vereniging.

Bekijk het hele overzicht in de rubriek Feiten & cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.