Doorstart Koenders: ‘faillissement was eigen schuld’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Koenders gaat zelf de verkoop doen. Daarvoor is het bedrijf Koenders Auto`s opgericht. De werkplaatsactiviteiten gaan naar Autoservice Huls, waarvan Freddy Huls de eigenaar is. Beide bedrijven opereren vanuit het bestaande pand. Koenders wil erkend reparateur van Opel blijven.

Eigen schuld
Frank Koenders is opgelucht nu de doorstart is gerealiseerd. “De naam Koenders is in de regio enorm bekend. Mijn opa ging honderd jaar geleden van start met een oliehandel. Ik ben de derde generatie en de vierde generatie staat al klaar om in het bedrijf te komen.”

Hij geeft zichzelf de schuld van het faillissement. “Ik ben veel te laat geweest met het nemen van maatregelen. Onze kosten lagen simpelweg te hoog. Het ligt absoluut niet aan de dalende Opel-verkoop, dat wil ik graag zeggen. Wij hebben het marktaandeel altijd op peil weten te houden.”

Begin dit jaar reorganiseerde Koenders, waarbij drie van de tien arbeidplaatsen verdwenen. Maar het mocht niet baten. In de nieuwe constructie is er werk voor vijf mensen (vier daarvan bij Huls). “Ik denk dat met de huidige vorm we een gezonde business hebben. En Opel (Koenders blijft nieuwe Opels verkopen) heeft de weg omhoog weer ingezet, daar ben ik van overtuigd.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Doorstart Koenders: ‘faillissement was eigen schuld’ | Automotive Online

Doorstart Koenders: ‘faillissement was eigen schuld’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Koenders gaat zelf de verkoop doen. Daarvoor is het bedrijf Koenders Auto`s opgericht. De werkplaatsactiviteiten gaan naar Autoservice Huls, waarvan Freddy Huls de eigenaar is. Beide bedrijven opereren vanuit het bestaande pand. Koenders wil erkend reparateur van Opel blijven.

Eigen schuld
Frank Koenders is opgelucht nu de doorstart is gerealiseerd. “De naam Koenders is in de regio enorm bekend. Mijn opa ging honderd jaar geleden van start met een oliehandel. Ik ben de derde generatie en de vierde generatie staat al klaar om in het bedrijf te komen.”

Hij geeft zichzelf de schuld van het faillissement. “Ik ben veel te laat geweest met het nemen van maatregelen. Onze kosten lagen simpelweg te hoog. Het ligt absoluut niet aan de dalende Opel-verkoop, dat wil ik graag zeggen. Wij hebben het marktaandeel altijd op peil weten te houden.”

Begin dit jaar reorganiseerde Koenders, waarbij drie van de tien arbeidplaatsen verdwenen. Maar het mocht niet baten. In de nieuwe constructie is er werk voor vijf mensen (vier daarvan bij Huls). “Ik denk dat met de huidige vorm we een gezonde business hebben. En Opel (Koenders blijft nieuwe Opels verkopen) heeft de weg omhoog weer ingezet, daar ben ik van overtuigd.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.