ADC-curator: meerdere gegadigden voor doorstart

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werkzaamheden bij het bedrijf, dat vestigingen heeft in Helmond en Veghel, liggen stil. Voor alle 81 medewerkers wordt ontslag aangevraagd.

De curator is in gesprek met meerdere partijen. Hij wil niet zeggen met wie. Voor een eventuele voortzetting van een of beide dealervestigingen is Van den Udenhout de meest voor de hand liggende partij, laten direct betrokkenen weten aan Automotive. Berendsen gaat hier niet op in. “De importeur heeft een beslissende stem in het dealercontract”, zegt hij. “Als iemand het bedrijf wil doorstarten als een universeel autobedrijf, dan kan dat uiteraard zonder dealercontract.”

Doorstart
Aanstaande woensdag hoopt de curator een (eerste) doorstart te realiseren. De besprekingen gaan voornamelijk tussen curator, financier (DFM) geïnteresseerden. Pon zit niet aan tafel.

De curator heeft nog geen volledig inzicht in de redenen van het faillissement. “Uit gesprekken met het management komt naar voren dat de omzet sinds juli vorig jaar terugliep. Ook de aftersalesomzet lag dit jaar ongeveer 10 tot 12 procent lager. Daarbij is het steeds moeilijker geworden om onderhoudscontracten af te sluiten met grote partijen als leasemaatschappijen. Daarvoor was het bedrijf te klein.”

Geen kwalijke rol DFM
Of de overnamekosten – Eric Luijckx nam het bedrijf een paar jaar geleden over van Fred Coolen – een rol speelden bij het faillissement, weet Berendsen niet. “Maar het bedrijf is in de goede tijd overgenomen, dus het is begrijpelijk dat de overnamesom drukt op de resultaten.”

Volgens de curator speelde de financier van het pand en de objecten, DFM, geen kwalijke rol bij het faillissement. “Zover ik kan nagaan hebben zij de afgelopen jaren juist actief meegewerkt aan een herstructurering van het bedrijf.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ADC-curator: meerdere gegadigden voor doorstart | Automotive Online

ADC-curator: meerdere gegadigden voor doorstart

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werkzaamheden bij het bedrijf, dat vestigingen heeft in Helmond en Veghel, liggen stil. Voor alle 81 medewerkers wordt ontslag aangevraagd.

De curator is in gesprek met meerdere partijen. Hij wil niet zeggen met wie. Voor een eventuele voortzetting van een of beide dealervestigingen is Van den Udenhout de meest voor de hand liggende partij, laten direct betrokkenen weten aan Automotive. Berendsen gaat hier niet op in. “De importeur heeft een beslissende stem in het dealercontract”, zegt hij. “Als iemand het bedrijf wil doorstarten als een universeel autobedrijf, dan kan dat uiteraard zonder dealercontract.”

Doorstart
Aanstaande woensdag hoopt de curator een (eerste) doorstart te realiseren. De besprekingen gaan voornamelijk tussen curator, financier (DFM) geïnteresseerden. Pon zit niet aan tafel.

De curator heeft nog geen volledig inzicht in de redenen van het faillissement. “Uit gesprekken met het management komt naar voren dat de omzet sinds juli vorig jaar terugliep. Ook de aftersalesomzet lag dit jaar ongeveer 10 tot 12 procent lager. Daarbij is het steeds moeilijker geworden om onderhoudscontracten af te sluiten met grote partijen als leasemaatschappijen. Daarvoor was het bedrijf te klein.”

Geen kwalijke rol DFM
Of de overnamekosten – Eric Luijckx nam het bedrijf een paar jaar geleden over van Fred Coolen – een rol speelden bij het faillissement, weet Berendsen niet. “Maar het bedrijf is in de goede tijd overgenomen, dus het is begrijpelijk dat de overnamesom drukt op de resultaten.”

Volgens de curator speelde de financier van het pand en de objecten, DFM, geen kwalijke rol bij het faillissement. “Zover ik kan nagaan hebben zij de afgelopen jaren juist actief meegewerkt aan een herstructurering van het bedrijf.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.