Bovag licht EC in over oneerlijke positie dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de branchevereniging zijn dealers sterk afhankelijk van het merk dat zij vertegenwoordigen om hun bedrijf in leven te houden en zijn zij niet in de positie om te onderhandelen over contractvoorwaarden met fabrikanten en importeurs uit angst om hun dealerschap kwijt te raken.  

“Er is  begrijpelijkerwijze angst bij autobedrijven om een dealercontract te verliezen, waardoor  dealers uiteindelijk weinig  andere keuze hebben dan akkoord te gaan met de geboden contracten”, stelt Arnold Koopmans, hoofd juridische zaken, tegen de Bovagkrant. “De Europese Commissie noemt dit de ‘fear factor’ en vraagt of wij dit herkennen in de branche. Deze angst dat je contract wordt verbroken als je te kritisch bent, is reëel.”

Bovag vindt dat er vanuit Brussel regelgeving moet komen die de dealers beschermt.