Lintje voor Arjen de Jong

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Jong kreeg de onderscheiding vooral voor zijn inspanningen voor de zeilsport in Nederland, zo was hij in 2002 oprichter van de Stichting Nationaal Jeugd Zeilplan, maar ook voor zijn verdiensten in de autobranche. Hierbij haalde de burgemeester zijn voorzitterschap van afdeling Auto’s bij RAI Vereniging aan en de activiteiten voor onder meer de IVA. 

Jeugdzeilen
De Jong zegt in een reactie aan Automotive blij te zijn met de erkenning. “Ik ben vooral blij dat het ging over mijn andere activiteiten naast het werk. M`n werk is m`n werk, daar word ik voor betaald. Maar er ging zo ontzettend veel tijd in het zeilen zitten, om de Stichting op te richten, vrijwilligers te motiveren. Als je daar waardering voor krijgt, is dat heel veel waard.” 

De inspanningen van De Jong voor het jeugdzeilen wierpen al eerder hun vruchten af, vertelt hij trots. “Onze grootste prestatie was het WK Yngling van `11/`12 in Sydney. We gingen daarheen met twee jeugdteams, die eindigden eerste en derde, en de twee seniorenteams werden eerste en tweede. Op dat soort momenten weet je waar je het allemaal voor doet.”

Derde lintje
Het is het derde jaar op rij dat iemand uit de autobranche benoemd wordt tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vorig jaar kreeg Peter Janssen al een lintje en het jaar daarvoor Geert Vermeer

Lintje voor Arjen de Jong | Automotive Online

Lintje voor Arjen de Jong

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Jong kreeg de onderscheiding vooral voor zijn inspanningen voor de zeilsport in Nederland, zo was hij in 2002 oprichter van de Stichting Nationaal Jeugd Zeilplan, maar ook voor zijn verdiensten in de autobranche. Hierbij haalde de burgemeester zijn voorzitterschap van afdeling Auto’s bij RAI Vereniging aan en de activiteiten voor onder meer de IVA. 

Jeugdzeilen
De Jong zegt in een reactie aan Automotive blij te zijn met de erkenning. “Ik ben vooral blij dat het ging over mijn andere activiteiten naast het werk. M`n werk is m`n werk, daar word ik voor betaald. Maar er ging zo ontzettend veel tijd in het zeilen zitten, om de Stichting op te richten, vrijwilligers te motiveren. Als je daar waardering voor krijgt, is dat heel veel waard.” 

De inspanningen van De Jong voor het jeugdzeilen wierpen al eerder hun vruchten af, vertelt hij trots. “Onze grootste prestatie was het WK Yngling van `11/`12 in Sydney. We gingen daarheen met twee jeugdteams, die eindigden eerste en derde, en de twee seniorenteams werden eerste en tweede. Op dat soort momenten weet je waar je het allemaal voor doet.”

Derde lintje
Het is het derde jaar op rij dat iemand uit de autobranche benoemd wordt tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vorig jaar kreeg Peter Janssen al een lintje en het jaar daarvoor Geert Vermeer