PMT verlaagt pensioenen met 6,3 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het pensioenfonds, waar ook de autobranche onder valt, verwacht dat er op basis van de dekkingsgraad per eind 2012 in 2014 geen aanvullende verlaging nodig is. De cijfers eind 2013 zijn daarvoor echter bepalend.

Pijnlijk
Guus Wouters, directeur PMT: “Het is een uiterst pijnlijke maatregel. Het verlagen van de pensioenen is het laatste middel dat een pensioenfonds wil inzetten. Gepensioneerden voelen dit immers direct in hun portemonnee, werknemers bouwen op langere termijn minder pensioen op en werkgevers gaan een hogere bijdrage betalen. Ik begrijp dan ook goed dat gepensioneerden, werknemers en werkgevers in de sector Metaal en Techniek bijzonder teleurgesteld zullen zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

PMT verlaagt pensioenen met 6,3 procent | Automotive Online

PMT verlaagt pensioenen met 6,3 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het pensioenfonds, waar ook de autobranche onder valt, verwacht dat er op basis van de dekkingsgraad per eind 2012 in 2014 geen aanvullende verlaging nodig is. De cijfers eind 2013 zijn daarvoor echter bepalend.

Pijnlijk
Guus Wouters, directeur PMT: “Het is een uiterst pijnlijke maatregel. Het verlagen van de pensioenen is het laatste middel dat een pensioenfonds wil inzetten. Gepensioneerden voelen dit immers direct in hun portemonnee, werknemers bouwen op langere termijn minder pensioen op en werkgevers gaan een hogere bijdrage betalen. Ik begrijp dan ook goed dat gepensioneerden, werknemers en werkgevers in de sector Metaal en Techniek bijzonder teleurgesteld zullen zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.