Van den Berg: teleurgesteld

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Aanvankelijk waren we nog optimistisch maar toen dit weekend het bericht kwam dat GM halsstarrig was in zijn standpunt, wisten we dat het erom ging spannen. De tijd was op, er stond vandaag een zitting gepland bij de rechtbank over het voortzetten van de reorganisatie.”

Volgens Van den Berg, die eerder al bekendmaakte te stoppen bij Saab Nederland, is er nog kans op een toekomst voor Saab. “In theorie zou er een doorstart kunnen plaatsvinden. De curator zal in eerste instantie proberen de boedel in een keer te verkopen.” Van den Berg noemt het onwaarschijnlijk dat Youngman of een ander Chinese kandidaat Saab op deze manier alsnog zal overnemen. 

De rechtbank van Vänersborg zal naar verwachting vandaag nog het faillissement uitspreken, zegt Van den Berg. “Er staan nog ruim honderd nieuwe Saabs in bestelling voor Nederland. Die worden niet gebouwd en dus ook niet geleverd. Voor de dealers betekent het faillissement dat ze het wat Saab betreft van de aftersales moeten hebben en dat ze zich voor sales op andere merken moeten gaan richten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.