‘Bouwproject hangt als molensteen om nek Hessing’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hessing, dealer van luxe automerken zoals Bentley, Bugatti, Lamborghini, Rolls Royce, Maserati en Lotus, heeft een lening van 10 miljoen euro bij financier Alcredis uitstaan.

Van de grond waarop het oude pand van Hessing staat en waar woningen gepland zijn, is nog niets verkocht. Daardoor is Hessing niet langer in staat om de maandelijkse aflossingen aan Alcredis te voldoen. Deze laatste heeft nu beslag laten leggen op de auto’s en de showroom van Hessing in de geluidswal langs de A2 bij Utrecht.

Alcredis heeft getracht om Hessing via een kort geding voor de Utrechtse rechtbank tot betaling te dwingen. Dat zou voor Hessing een faillissement betekenen, maar de rechter acht dit niet in het belang van de twee partijen. Hij heeft daarom besloten dat Hessing en Alcredis opnieuw naar een oplossing moeten zoeken, aldus het AD. 

Bij Hessing was niemand bereikbaar voor commentaar. Alcredis wil niet reageren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Bouwproject hangt als molensteen om nek Hessing’ | Automotive Online

‘Bouwproject hangt als molensteen om nek Hessing’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hessing, dealer van luxe automerken zoals Bentley, Bugatti, Lamborghini, Rolls Royce, Maserati en Lotus, heeft een lening van 10 miljoen euro bij financier Alcredis uitstaan.

Van de grond waarop het oude pand van Hessing staat en waar woningen gepland zijn, is nog niets verkocht. Daardoor is Hessing niet langer in staat om de maandelijkse aflossingen aan Alcredis te voldoen. Deze laatste heeft nu beslag laten leggen op de auto’s en de showroom van Hessing in de geluidswal langs de A2 bij Utrecht.

Alcredis heeft getracht om Hessing via een kort geding voor de Utrechtse rechtbank tot betaling te dwingen. Dat zou voor Hessing een faillissement betekenen, maar de rechter acht dit niet in het belang van de twee partijen. Hij heeft daarom besloten dat Hessing en Alcredis opnieuw naar een oplossing moeten zoeken, aldus het AD. 

Bij Hessing was niemand bereikbaar voor commentaar. Alcredis wil niet reageren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.