GM Nederland en Stam-Terberg Opel fuseren (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

GM Nederland en Terberg-Stam hebben onlangs hun voornemen kenbaar gemaakt om een nieuwe bv op te richten waarin de Opel-dealerschappen komen. Beide partijen worden aandeelhouder in de nieuwe bv, maar Stam-Terberg blijft verantwoordelijk voor de operatie. De Renault-dealerschappen van Stam maken geen onderdeel uit van de deal.

Strategisch
Stam nam in 2007 de Opel-activiteiten over van Terberg, maar wist deze nooit winstgevend te krijgen. Toch is er geen financiële noodzaak voor de fusie, benadrukt Jan-Geerlof de Ruiter, algemeen directeur van de Stam Groep. “Het is een strategische zet, waarover we nu geen mededelingen willen doen. Maar als de deal niet door mocht gaan, dan gaan we gewoon op de oude voet verder.”

De Ruiter stelt dat de nieuwe bv, Newco genaamd, geen voorkeurspositie gaat genieten binnen het netwerk. “De situatie zal vergelijkbaar zijn als met sommige VAG-dealers waar Pon een belang in heeft. Wij hebben hetzelfde contract als de andere dealers en moeten aan dezelfde eisen en voorwaarden voldoen. Wat uiteraard niet wil zeggen dat wij geen voordelen zien aan deze deal.” 

Dealervereniging
Erik Selles, voorzitter van de Opel Dealervereniging, reageert terughoudend. “We zijn hier a priori geen voorstander van, maar het is contractueel mogelijk. Verder kennen wij de details van de deal nog niet, dus die willen we afwachten voordat we onze positie kunnen bepalen. Maar dat er een nieuwe situatie ontstaat, waarop wij nieuw beleid moeten formeren, is helder.”


Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

GM Nederland en Stam-Terberg Opel fuseren (update) | Automotive Online

GM Nederland en Stam-Terberg Opel fuseren (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

GM Nederland en Terberg-Stam hebben onlangs hun voornemen kenbaar gemaakt om een nieuwe bv op te richten waarin de Opel-dealerschappen komen. Beide partijen worden aandeelhouder in de nieuwe bv, maar Stam-Terberg blijft verantwoordelijk voor de operatie. De Renault-dealerschappen van Stam maken geen onderdeel uit van de deal.

Strategisch
Stam nam in 2007 de Opel-activiteiten over van Terberg, maar wist deze nooit winstgevend te krijgen. Toch is er geen financiële noodzaak voor de fusie, benadrukt Jan-Geerlof de Ruiter, algemeen directeur van de Stam Groep. “Het is een strategische zet, waarover we nu geen mededelingen willen doen. Maar als de deal niet door mocht gaan, dan gaan we gewoon op de oude voet verder.”

De Ruiter stelt dat de nieuwe bv, Newco genaamd, geen voorkeurspositie gaat genieten binnen het netwerk. “De situatie zal vergelijkbaar zijn als met sommige VAG-dealers waar Pon een belang in heeft. Wij hebben hetzelfde contract als de andere dealers en moeten aan dezelfde eisen en voorwaarden voldoen. Wat uiteraard niet wil zeggen dat wij geen voordelen zien aan deze deal.” 

Dealervereniging
Erik Selles, voorzitter van de Opel Dealervereniging, reageert terughoudend. “We zijn hier a priori geen voorstander van, maar het is contractueel mogelijk. Verder kennen wij de details van de deal nog niet, dus die willen we afwachten voordat we onze positie kunnen bepalen. Maar dat er een nieuwe situatie ontstaat, waarop wij nieuw beleid moeten formeren, is helder.”


Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.