Spyker Cars wil Spyker verkopen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Antonov betaalt bij de aankoop direct een bedrag van 15 miljoen euro. Verder krijgt Spyker, dat in haar tienjarige bestaan voornamelijk verlieslatend was, tot 2016 een periodiek deel van de winst van de verkochte sportwagentak. Dat bedrag kan in theorie oplopen tot 17 miljoen euro.

Het geld wordt gebruikt om de schuld van Spyker Cars aan Tenaci, het investeringfonds van Victor Muller, af te lossen.

Door de transactie kan Spyker zich naar eigen zeggen richten op Saab. Het betreft vooral een financieel interessante transactie. “Spyker is omzettechnisch nog maar een klein deel van het totale bedrijf, maar het heeft wel een grote behoefte aan cash”, aldus Spyker-topman Victor Muller.

Vladimir Antonov was voor de overname van Saab grootaandeelhouder van Spyker. Hij moest destijds terugtreden omdat de Zweedse overheid vanwege zijn omstreden achtergrond geen zaken met hem wilde doen. Victor Muller nam het belang toen zelf over. Daarvoor leende Antonov circa 100 miljoen dollar aan Tenaci. Antonov bleef op de achtergrond betrokken by Spyker.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Spyker Cars wil Spyker verkopen | Automotive Online

Spyker Cars wil Spyker verkopen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Antonov betaalt bij de aankoop direct een bedrag van 15 miljoen euro. Verder krijgt Spyker, dat in haar tienjarige bestaan voornamelijk verlieslatend was, tot 2016 een periodiek deel van de winst van de verkochte sportwagentak. Dat bedrag kan in theorie oplopen tot 17 miljoen euro.

Het geld wordt gebruikt om de schuld van Spyker Cars aan Tenaci, het investeringfonds van Victor Muller, af te lossen.

Door de transactie kan Spyker zich naar eigen zeggen richten op Saab. Het betreft vooral een financieel interessante transactie. “Spyker is omzettechnisch nog maar een klein deel van het totale bedrijf, maar het heeft wel een grote behoefte aan cash”, aldus Spyker-topman Victor Muller.

Vladimir Antonov was voor de overname van Saab grootaandeelhouder van Spyker. Hij moest destijds terugtreden omdat de Zweedse overheid vanwege zijn omstreden achtergrond geen zaken met hem wilde doen. Victor Muller nam het belang toen zelf over. Daarvoor leende Antonov circa 100 miljoen dollar aan Tenaci. Antonov bleef op de achtergrond betrokken by Spyker.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.