Verjonging bij Autobinck-dochters

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ze zijn allemaal afkomstig uit eigen gelederen.
De 36-jarige Hans Kwaad wordt op 1 mei a.s. managing director van Greenib Car. Kwaad is vijf jaar in dienst bij Greenib Car, waarvan het laatste jaar als director marketing. Daarvoor werkte hij onder meer voor Mitsubishi en Daewoo. Hij volgt bij Greenib Car Henny van Dijk op, die gedurende de afgelopen vier jaar deze functie ad interim heeft verzorgd. Van Dijk is de ceo van AutoBinck Holding, dat zowel in de Benelux als Centraal-Europa producten en diensten op de automotive markten aanbiedt. Met 1.250 medewerkers realiseert de groep een jaaromzet van ruim 1 miljard euro. Autobinck Holding beheert onder meer importschappen van Hyundai en Mazda in Nederland en Hyundai, Mazda en Mitsubishi in Tsjechië en Slowakije, exploiteert dealerbedrijven van Smart, Mercedes-Benz, Mazda, Hyundai, Mitsubishi en Ford. Via lease- en financieringsmaatschappij Business Lease zijn operaties opgezet in Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Polen. Tot de internationale activiteiten van de groep behoort ook de onderdelen- en accessoiredistributeur PartsPoint Holding, met de dochter Shared Parts Services, met onder andere de formules Brezan Automaterialen, Holland Java en P&M Autoparts.
Niek Hertsenberg (36) wordt met ingang van dezelfde datum de nieuwe managing director bij Auto Palace – de Binckhorst. Daarvoor was hij zes jaar lang werkzaam voor Greenib Car, laatstelijk in de functie van director sales. De huidige ad-interim directeur Michel Cornelissen zal zich weer geheel gaan wijden aan zijn functie van cfo van AutoBinck Holding. Bas Wibier (36), thans commercieel directeur van Auto Palace – de Binckhorst in Den Haag, volgt met ingang van 1 mei Hans Kwaad op als director marketing bij Greenib Car. Tot slot zal Peter Jorna (51) de opengevallen plek van director sales bij Greenib Car invullen. Hij is nu nog fleetsales manager bij dezelfde organisatie. “Deze benoemingen geven een goed beeld van ons beleid inzake het management van onze werkmaatschappijen voor de naaste toekomst”, zegt ceo Henny van Dijk van AutoBinck Holding. “Wij willen graag jonge, enthousiaste en vooral talentvolle mensen op cruciale plekken binnen onze organisatie. Niet alleen in Nederland, maar ook daar buiten.”