Autobinck verliest Hyundai-import in Tsjechië

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hyundai wil in elk land waar het eigen fabrieken heeft ook het importeurschap ter hand nemen. Hyundai neemt zowel het Autobinck-kantoor als het personeel over.
Autobinck Holding is zeven jaar Hyundai-importeur geweest in Tsjechië en Slowakije en betreurt de beslissing van de fabrikant. “We hebben het merk Hyundai in beide landen van de grond af opgebouwd”, stelt woordvoerder Mike Belinfante van Autobinck. “In 2001 verkochten we er ongeveer 1.600 auto’s. Dat zijn er nu ruim 15.500. Dan is het uiteraard een understatement om te zeggen dat het jammer is".
Autobinck blijft wel de grootste Hyundai-dealer in beide landen en volop actief in de regio.”We behouden dealerbedrijven in Praag, Brno en Bratislava, en blijven actief met het merk Hyundai in Hongarije en Slovenië. We willen ook in andere oost-Europese landen Hyundai-importeurschappen verkrijgen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.