Smart uit de financiële zorgen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alhoewel de afzet wereldwijd maar marginaal steeg (van 102.700 stuks in 2006 naar 103.100 in 2007) en de prijslijst tot één model (de onlangs opgefriste Fortwo) is ingekrompen, zijn de resultaten in Duitsland en Italië sterk gestegen. De verkoopresultaten in Nederland zijn minder goed. De dieselversie voldoet qua CO2-uitstoot aan ons A-milieulabel, maar krijgt vanwege de afwezigheid van een roetfilter wel een roettaks-heffing. In de loop van 2008 zal de diesel af-fabriek met een roetfilter worden uitgerust.
Over de verkopen in Noord-Amerika kan woordvoerder Huub Dubbelman van Mercedes-Benz Nederland op dit moment melden dat daar 30.000 consumenten een downpayment hebben gedaan van 99 dollar voor de Smart Fortwo. Dit model gaat daar voor prijzen tussen de 13 en 18 duizend dollar van de hand en dat is relatief hoog geprijsd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.