Livestream met Bert de Kroon: ‘Band tussen dealer en importeur veel hechter’

Livestream • De voorzitter van Bovag Autodealers merkt dat iedereen echt bereid is om de branche draaiende te houden.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Bert de Kroon. (Foto: Shutterstock)

In de corona-liveshow van 20 maart waren Automotive-hoofdredacteur Luberto van Buiten en Bert de Kroon, voorzitter van Bovag Autodealers en dga van Vallei Autogroep, te gast. Eerder deze week spraken we al met Bovag-directeur Peter Niesink en Karen Dijkstra, commercieel directeur bij Carglass.

In de leasebranche gaat het vooralsnog niet slecht, stelt Van Buiten. “Maar leasemaatschappijen verwachten wel dat een deel van de klanten in de problemen gaan komen en daar houden ze nu al rekening mee. Een zorg van aandacht is remarketing. Ze moeten hun cashflow op orde houden, dat is een les die ze de vorige crisis geleerd hebben.”

Volgens Bert de Kroon zijn het zware tijden, maar zijn er ook mooie ontwikkelingen. Zo is de relatie tussen dealers en importeurs snel veel hechter geworden. “Begin deze week was de verhouding erg gespannen, maar die verbeterde snel. Deze crisis verbroedert. We hebben een gezamenlijke taak om onze bedrijven te laten draaien”, aldus De Kroon.

Er worden momenteel veel initiatieven genomen om de klant toch bij het autobedrijf te betrekken. Denk aan haal- en brengservices en proefritten aan huis. Dat is wel even wennen, stelt De Kroon. “Zowel de klant als wij moeten daar wel even aan wennen. Ik denk dat we daar allemaal vlot aan kunnen wennen, maar het is nu nog even aftasten.”

Bekijk de hele aflevering hieronder.

 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Livestream met Bert de Kroon: ‘Band tussen dealer en importeur veel hechter’ | Automotive Online

Livestream met Bert de Kroon: ‘Band tussen dealer en importeur veel hechter’

Livestream • De voorzitter van Bovag Autodealers merkt dat iedereen echt bereid is om de branche draaiende te houden.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Bert de Kroon. (Foto: Shutterstock)

In de corona-liveshow van 20 maart waren Automotive-hoofdredacteur Luberto van Buiten en Bert de Kroon, voorzitter van Bovag Autodealers en dga van Vallei Autogroep, te gast. Eerder deze week spraken we al met Bovag-directeur Peter Niesink en Karen Dijkstra, commercieel directeur bij Carglass.

In de leasebranche gaat het vooralsnog niet slecht, stelt Van Buiten. “Maar leasemaatschappijen verwachten wel dat een deel van de klanten in de problemen gaan komen en daar houden ze nu al rekening mee. Een zorg van aandacht is remarketing. Ze moeten hun cashflow op orde houden, dat is een les die ze de vorige crisis geleerd hebben.”

Volgens Bert de Kroon zijn het zware tijden, maar zijn er ook mooie ontwikkelingen. Zo is de relatie tussen dealers en importeurs snel veel hechter geworden. “Begin deze week was de verhouding erg gespannen, maar die verbeterde snel. Deze crisis verbroedert. We hebben een gezamenlijke taak om onze bedrijven te laten draaien”, aldus De Kroon.

Er worden momenteel veel initiatieven genomen om de klant toch bij het autobedrijf te betrekken. Denk aan haal- en brengservices en proefritten aan huis. Dat is wel even wennen, stelt De Kroon. “Zowel de klant als wij moeten daar wel even aan wennen. Ik denk dat we daar allemaal vlot aan kunnen wennen, maar het is nu nog even aftasten.”

Bekijk de hele aflevering hieronder.

 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.