Mistergreen Electric Lease breidt uit naar België

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Mistergreen gaat naar België. Links country manager Frederic Jacoby, rechts ceo Mark Schreurs (foto: Mistergreen)

Mistergreen Electric Lease breidt uit naar België. De leasemaatschappij met uitsluitend elektrische auto’s is sinds 2008 actief in Nederland. Het bedrijf heeft de afgelopen twee jaar de omzet meer dan verdubbeld; deze komt volgens het bedrijf in 2019 uit op 22 miljoen euro. “In België zien wij grote kansen”, vertelt Mistergreen-ceo Mark Schreurs aan Automotive. “Daar is de afgelopen jaren weinig aan elektrisch rijden gedaan. Wij starten daar nu en willen ongeveer hetzelfde marktaandeel behalen als in Nederland.”

In Nederland telt de vloot van Mistergreen iets meer dan 2.000 auto’s. Het bedrijf staat op de 35 plaats in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Om de Belgische activiteiten te ontwikkelen is Frédéric Jacoby aangesteld als country manager. Hij heeft ervaring als sales manager bij Leaseplan Belgium, fleetmanager en store manager bij Tesla, en meest recent director fleet&sales bij Volvo ACB. Lees hier het interview met Mistergreen-oprichters Florian Minderop en Mark Schreurs.

Schreurs vertelt dat Mistergreen ook plannen heeft om de Britse markt te betreden. “Dat zal vanaf Q1 in 2020 gebeuren. 6 april volgend jaar gaat de bijtelling op EV’s in het Verenigd Koninkrijk naar nul, en dat geldt ook voor oudere EV’s. Voor ons wordt dat een grote markt. Maar ik voorspel ook een exodus van gebruikte Tesla’s Model S en X naar het VK.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Mistergreen Electric Lease breidt uit naar België | Automotive Online

Mistergreen Electric Lease breidt uit naar België

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Mistergreen gaat naar België. Links country manager Frederic Jacoby, rechts ceo Mark Schreurs (foto: Mistergreen)

Mistergreen Electric Lease breidt uit naar België. De leasemaatschappij met uitsluitend elektrische auto’s is sinds 2008 actief in Nederland. Het bedrijf heeft de afgelopen twee jaar de omzet meer dan verdubbeld; deze komt volgens het bedrijf in 2019 uit op 22 miljoen euro. “In België zien wij grote kansen”, vertelt Mistergreen-ceo Mark Schreurs aan Automotive. “Daar is de afgelopen jaren weinig aan elektrisch rijden gedaan. Wij starten daar nu en willen ongeveer hetzelfde marktaandeel behalen als in Nederland.”

In Nederland telt de vloot van Mistergreen iets meer dan 2.000 auto’s. Het bedrijf staat op de 35 plaats in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Om de Belgische activiteiten te ontwikkelen is Frédéric Jacoby aangesteld als country manager. Hij heeft ervaring als sales manager bij Leaseplan Belgium, fleetmanager en store manager bij Tesla, en meest recent director fleet&sales bij Volvo ACB. Lees hier het interview met Mistergreen-oprichters Florian Minderop en Mark Schreurs.

Schreurs vertelt dat Mistergreen ook plannen heeft om de Britse markt te betreden. “Dat zal vanaf Q1 in 2020 gebeuren. 6 april volgend jaar gaat de bijtelling op EV’s in het Verenigd Koninkrijk naar nul, en dat geldt ook voor oudere EV’s. Voor ons wordt dat een grote markt. Maar ik voorspel ook een exodus van gebruikte Tesla’s Model S en X naar het VK.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.