Athlon lanceert Second Drive voor ’tijdelijke vraag’ naar occasionlease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door de invoering van de nieuwe, hogere bijtellingstarieven is er volgens Athlon vraag ontstaan naar leaseauto’s die nog onder de oude tarieven vallen. Om aan die vraag te voldoen introduceert Athlon nu het label Second Drive. “De auto’s zijn afkomstig uit de eigen leasevloot, maar worden ook in binnen- en buitenland ingekocht”, zegt Van den Hoogen van Athlon. “We halen ze onder meer bij onze verhuurders in het buitenland. We hebben de ambitie om dit jaar 750 auto`s onder het label Second Drive in te zetten.”

Op voorraad
Het gaat niet om auto`s die alleen zijn gekentekend om onder het oude belastingregime te vallen, zegt Van den Hoogen. “Het zijn echt auto`s die al eerder een berijder hebben gehad.”

Het bijtellingsvoordeel betreft vooral de typische leaseauto’s als de Peugeot 308 en de Renault Megane. Deze week publiceerde Athlon de resultaten van een onderzoek onder consumenten. Hieruit zou blijken dat tweederde van de leaserijders best genegen is om in een jong gebruikte auto te gaan rijden als dat hen een bijtellingsvoordeel oplevert. “Een Renault Megane Grand Tour van 30 duizend euro is onder het nieuwe bijtellingstarief van 21 procent flink duurder voor de leaserijder dan onder het oude tarief”, zegt Van den Hoogen. “Het kan per maand 175 euro bruto schelen.”

Tijdelijke vraag
Athlon heeft wel vaker jong gebruikte auto’s beschikbaar voor nieuwe leasecontracten, zegt Van den Hoogen. “Normaal staan die een tijdje stil, maar nu zijn ze meteen weg. Daarom proberen we nu continu vijftig tot honderd auto`s op voorraad te hebben. We denken dit jaar 750 auto’s onder het Second Drive-label in te kunnen zetten.”

Zou dit de doorbraak zijn van de occasion als leaseauto? Van den Hoogen denkt van niet. “Het is een tijdelijke zaak, op dit moment is er vraag, maar over 48 maanden is het weer over.” 

Athlon lanceert Second Drive voor ’tijdelijke vraag’ naar occasionlease | Automotive Online

Athlon lanceert Second Drive voor ’tijdelijke vraag’ naar occasionlease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door de invoering van de nieuwe, hogere bijtellingstarieven is er volgens Athlon vraag ontstaan naar leaseauto’s die nog onder de oude tarieven vallen. Om aan die vraag te voldoen introduceert Athlon nu het label Second Drive. “De auto’s zijn afkomstig uit de eigen leasevloot, maar worden ook in binnen- en buitenland ingekocht”, zegt Van den Hoogen van Athlon. “We halen ze onder meer bij onze verhuurders in het buitenland. We hebben de ambitie om dit jaar 750 auto`s onder het label Second Drive in te zetten.”

Op voorraad
Het gaat niet om auto`s die alleen zijn gekentekend om onder het oude belastingregime te vallen, zegt Van den Hoogen. “Het zijn echt auto`s die al eerder een berijder hebben gehad.”

Het bijtellingsvoordeel betreft vooral de typische leaseauto’s als de Peugeot 308 en de Renault Megane. Deze week publiceerde Athlon de resultaten van een onderzoek onder consumenten. Hieruit zou blijken dat tweederde van de leaserijders best genegen is om in een jong gebruikte auto te gaan rijden als dat hen een bijtellingsvoordeel oplevert. “Een Renault Megane Grand Tour van 30 duizend euro is onder het nieuwe bijtellingstarief van 21 procent flink duurder voor de leaserijder dan onder het oude tarief”, zegt Van den Hoogen. “Het kan per maand 175 euro bruto schelen.”

Tijdelijke vraag
Athlon heeft wel vaker jong gebruikte auto’s beschikbaar voor nieuwe leasecontracten, zegt Van den Hoogen. “Normaal staan die een tijdje stil, maar nu zijn ze meteen weg. Daarom proberen we nu continu vijftig tot honderd auto`s op voorraad te hebben. We denken dit jaar 750 auto’s onder het Second Drive-label in te kunnen zetten.”

Zou dit de doorbraak zijn van de occasion als leaseauto? Van den Hoogen denkt van niet. “Het is een tijdelijke zaak, op dit moment is er vraag, maar over 48 maanden is het weer over.”