Management koopt Noordlease van Alphabet

Redactie Redactie
• Laatste update:

De twee hebben NIBC-bank en NOM (investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) aangetrokken als investeerders. Over de verhouding tussen deze investeerders worden geen uitspraken gedaan.

Laatste stap naar zelfstandigheid
De management buy-out is rondgekomen nadat BMW besloot Noordlease in de verkoop te zetten. “Wij zijn een heel andere organisatie dan Alphabet, het zou zonde zijn als je deze twee bedrijven integreert”, reageert Nienhuis aan Automotive. “Wij hebben een andere manier van werken, andere klanten, andere corporate identity, we gebruiken andere systemen. Het zijn echt twee totaal verschillende bedrijven. Dit was de laatste stap naar zelfstandigheid.”

De vloot van Noordlease omvat 10.000 auto’s, waarmee zij op een tiende plaats in de Automotive Lease Top 27 staan.

De werkgelegenheid van het Groningse bedrijf en Alphabet-dochter blijft voor alle 50 medewerkers gewaarborgd. De overname biedt volgens het management kansen voor nieuwe banen in de toekomst. 

Privélease
De directie benadrukt dat zij de laatste 20 jaar al zelf de dagelijkse leiding en strategie van de leasemaatschappij hebben bepaald. Het bedrijf begon al in een vroeg stadium met privélease en Robert Nienhuis stipt aan dat verder uit te willen bouwen. “Het opzetten van privélease is een grote stap is geweest in een nieuwe richting.” Ook al staat privélease volgens Nienhuis nog altijd in de kinderschoenen, Noordlease heeft de ambitie een aanzienlijk stuk van de Nederlandse markt in hun portefeuille te krijgen. “We zien die markt volwassen worden en gaan dan ook flink inzetten op privélease.”

Vorig jaar stapte de leasemaatschappij uit het samenwerkingsverband Autolease Alliance, dat gisteren een koerswijziging aankondigde

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Management koopt Noordlease van Alphabet | Automotive Online

Management koopt Noordlease van Alphabet

Redactie Redactie
• Laatste update:

De twee hebben NIBC-bank en NOM (investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) aangetrokken als investeerders. Over de verhouding tussen deze investeerders worden geen uitspraken gedaan.

Laatste stap naar zelfstandigheid
De management buy-out is rondgekomen nadat BMW besloot Noordlease in de verkoop te zetten. “Wij zijn een heel andere organisatie dan Alphabet, het zou zonde zijn als je deze twee bedrijven integreert”, reageert Nienhuis aan Automotive. “Wij hebben een andere manier van werken, andere klanten, andere corporate identity, we gebruiken andere systemen. Het zijn echt twee totaal verschillende bedrijven. Dit was de laatste stap naar zelfstandigheid.”

De vloot van Noordlease omvat 10.000 auto’s, waarmee zij op een tiende plaats in de Automotive Lease Top 27 staan.

De werkgelegenheid van het Groningse bedrijf en Alphabet-dochter blijft voor alle 50 medewerkers gewaarborgd. De overname biedt volgens het management kansen voor nieuwe banen in de toekomst. 

Privélease
De directie benadrukt dat zij de laatste 20 jaar al zelf de dagelijkse leiding en strategie van de leasemaatschappij hebben bepaald. Het bedrijf begon al in een vroeg stadium met privélease en Robert Nienhuis stipt aan dat verder uit te willen bouwen. “Het opzetten van privélease is een grote stap is geweest in een nieuwe richting.” Ook al staat privélease volgens Nienhuis nog altijd in de kinderschoenen, Noordlease heeft de ambitie een aanzienlijk stuk van de Nederlandse markt in hun portefeuille te krijgen. “We zien die markt volwassen worden en gaan dan ook flink inzetten op privélease.”

Vorig jaar stapte de leasemaatschappij uit het samenwerkingsverband Autolease Alliance, dat gisteren een koerswijziging aankondigde

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.