Inmotiv bouwt nieuw ROB-net

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het vernieuwingsproject, dat de naam ROB-Next heeft gekregen, wordt uitgevoerd door inMotiv, de innovatiedochter van RDC. Volgens directeur Roelof Vogelzang van ROB-net hebben de gebruikers (circa 50 leasemaatschappijen en vijfduizend toeleveranciers – red) behoefte aan verbeteringen van het systeem, onder meer op gebied van voertuigidentificatie. Door een betere koppeling aan de beschikbare ROB-rastergegevens kunnen aanvragen dan beter en nauwkeuriger worden beoordeeld en sneller worden afgehandeld.

Aanbesteding
Ook willen de deelnemers meer flexibiliteit bij de inrichting van hun ROB-processen en willen ze dat het systeem eenvoudiger op externe systemen kan worden aangesloten. Omdat de huidige versie van ROB-net dateert van 2002, is besloten om het systeem geheel opnieuw te bouwen met nieuwe ICT hulpmiddelen. Na een internationale aanbestedingsprocedure heeft Inmotiv uiteindelijk de opdracht gekregen om het project uit te voeren.

Lagere contributie
De vereniging ROB geeft niet prijs welke investering er met de vernieuwing van ROB-net gemoeid is, “maar het gaat om een groot bedrag”, aldus Vogelzang. Toch zullen de kosten voor de deelnemers niet stijgen, benadrukt de directeur. “De investering wordt grotendeels betaald uit de reserveringen van de vereniging. De verwachting is zelfs dat de exploitatiekosten door het nieuwe systeem zullen dalen en dat de contributie op termijn dus juist omlaag gaat.”

De migratie van het huidige naar het nieuwe systeem vindt naar verwachting begin 2013 plaats.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Inmotiv bouwt nieuw ROB-net | Automotive Online

Inmotiv bouwt nieuw ROB-net

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het vernieuwingsproject, dat de naam ROB-Next heeft gekregen, wordt uitgevoerd door inMotiv, de innovatiedochter van RDC. Volgens directeur Roelof Vogelzang van ROB-net hebben de gebruikers (circa 50 leasemaatschappijen en vijfduizend toeleveranciers – red) behoefte aan verbeteringen van het systeem, onder meer op gebied van voertuigidentificatie. Door een betere koppeling aan de beschikbare ROB-rastergegevens kunnen aanvragen dan beter en nauwkeuriger worden beoordeeld en sneller worden afgehandeld.

Aanbesteding
Ook willen de deelnemers meer flexibiliteit bij de inrichting van hun ROB-processen en willen ze dat het systeem eenvoudiger op externe systemen kan worden aangesloten. Omdat de huidige versie van ROB-net dateert van 2002, is besloten om het systeem geheel opnieuw te bouwen met nieuwe ICT hulpmiddelen. Na een internationale aanbestedingsprocedure heeft Inmotiv uiteindelijk de opdracht gekregen om het project uit te voeren.

Lagere contributie
De vereniging ROB geeft niet prijs welke investering er met de vernieuwing van ROB-net gemoeid is, “maar het gaat om een groot bedrag”, aldus Vogelzang. Toch zullen de kosten voor de deelnemers niet stijgen, benadrukt de directeur. “De investering wordt grotendeels betaald uit de reserveringen van de vereniging. De verwachting is zelfs dat de exploitatiekosten door het nieuwe systeem zullen dalen en dat de contributie op termijn dus juist omlaag gaat.”

De migratie van het huidige naar het nieuwe systeem vindt naar verwachting begin 2013 plaats.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.