Evert Louwman opgenomen in de Fiva Heritage Hall of Fame

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Evert Louwman is toegetreden tot de FIVA Heritage Hall of Fame. (Foto: Louwman Group)

De Fédération Internationale des Véhicules Anciens (Fiva) richtte vorig jaar de Fiva Heritage Hall of Fame op om beroemde helden uit de autohistorie te eren. Vanaf dit jaar is ook Evert Louwman, oprichter van het Louwman Museum in Den Haag, opgenomen in dit exclusieve gezelschap. Dat meldt Louwman Group.

“Fiva-clubs over de hele wereld werden uitgenodigd om hun eigen autohelden te nomineren, ongeacht of deze personen bekende of relatief onbekende namen zijn. Het belangrijkste criterium is dat ze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan onze automobielerfgoed”, aldus Gaby von Oppenheim namens de jury. 

Faam

Evert Louwman (1940) was van 1969 tot 2010 topman van Louwman Groep en initiator van het gelijknamige museum. Zijn autocollectie wordt door deskundigen beschouwd als een van de mooiste en belangrijkste ter wereld, aldus Fiva. Het museum maakt deel uit van de Louwman Groep, die volgend jaar honderd jaar bestaat.

Naast Evert Louwman, zijn ook Soichiro Honda, Battista Pininfarina, Walter Röhrl, Shahrzad Paknyat-Hamedani, Cesare Fiorio, Rosemary Smith, Luis Spadafora en Elisabeth Junek in deze Hall of Fame opgenomen. Automotive riep Evert Louwman in 2016 uit tot Automotive Personality 1996-2016, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het vakblad.

Evert Louwman opgenomen in de Fiva Heritage Hall of Fame | Automotive Online

Evert Louwman opgenomen in de Fiva Heritage Hall of Fame

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Evert Louwman is toegetreden tot de FIVA Heritage Hall of Fame. (Foto: Louwman Group)

De Fédération Internationale des Véhicules Anciens (Fiva) richtte vorig jaar de Fiva Heritage Hall of Fame op om beroemde helden uit de autohistorie te eren. Vanaf dit jaar is ook Evert Louwman, oprichter van het Louwman Museum in Den Haag, opgenomen in dit exclusieve gezelschap. Dat meldt Louwman Group.

“Fiva-clubs over de hele wereld werden uitgenodigd om hun eigen autohelden te nomineren, ongeacht of deze personen bekende of relatief onbekende namen zijn. Het belangrijkste criterium is dat ze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan onze automobielerfgoed”, aldus Gaby von Oppenheim namens de jury. 

Faam

Evert Louwman (1940) was van 1969 tot 2010 topman van Louwman Groep en initiator van het gelijknamige museum. Zijn autocollectie wordt door deskundigen beschouwd als een van de mooiste en belangrijkste ter wereld, aldus Fiva. Het museum maakt deel uit van de Louwman Groep, die volgend jaar honderd jaar bestaat.

Naast Evert Louwman, zijn ook Soichiro Honda, Battista Pininfarina, Walter Röhrl, Shahrzad Paknyat-Hamedani, Cesare Fiorio, Rosemary Smith, Luis Spadafora en Elisabeth Junek in deze Hall of Fame opgenomen. Automotive riep Evert Louwman in 2016 uit tot Automotive Personality 1996-2016, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het vakblad.