‘Stellantis koopt geen CO2-credits meer van Tesla’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Tesla verliest in Stellantis een grote fabrikant waaraan het zijn milieukredieten kon slijten. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Stellantis haalt dit jaar op eigen kracht de CO2-doelstelling van de Europese Unie. Hierdoor hoeft het geen CO2-credits te kopen van Tesla. Dankzij de verkoop van credits wist Tesla de afgelopen kwartalen winst te maken. In 2021 behaalde Tesla in het eerste kwartaal een omzet van 518 miljoen euro uit de verkoop van CO2-credits. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Alle fabrikanten hebben een eigen CO2-target en krijgen per verkochte auto een boete van 95 euro per gram overschrijding van de target. Voor de verkoop van EV’s krijgen de fabrikanten zogenoemde supercredits. Fabrikanten mogen van de Europese Unie samenwerken en voor de uitstootberekening hun vloten samenvoegen.

In het afgelopen jaar kocht FCA voor 200 miljoen euro aan credits van Tesla. Naar verwachting bespaart het bedrijf dit jaar circa 300 miljoen euro omdat het fusiebedrijf stelt te voldoen aan de gestelde CO2-normen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Stellantis koopt geen CO2-credits meer van Tesla’ | Automotive Online

‘Stellantis koopt geen CO2-credits meer van Tesla’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Tesla verliest in Stellantis een grote fabrikant waaraan het zijn milieukredieten kon slijten. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Stellantis haalt dit jaar op eigen kracht de CO2-doelstelling van de Europese Unie. Hierdoor hoeft het geen CO2-credits te kopen van Tesla. Dankzij de verkoop van credits wist Tesla de afgelopen kwartalen winst te maken. In 2021 behaalde Tesla in het eerste kwartaal een omzet van 518 miljoen euro uit de verkoop van CO2-credits. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Alle fabrikanten hebben een eigen CO2-target en krijgen per verkochte auto een boete van 95 euro per gram overschrijding van de target. Voor de verkoop van EV’s krijgen de fabrikanten zogenoemde supercredits. Fabrikanten mogen van de Europese Unie samenwerken en voor de uitstootberekening hun vloten samenvoegen.

In het afgelopen jaar kocht FCA voor 200 miljoen euro aan credits van Tesla. Naar verwachting bespaart het bedrijf dit jaar circa 300 miljoen euro omdat het fusiebedrijf stelt te voldoen aan de gestelde CO2-normen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.