Peugeot 208 sleept internationale titel ‘Auto van het Jaar’ binnen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Stern-journalist en juryvoorzitter Frank Janssen met de winnaarstrofee. (Foto: Car of the Year)

De Peugeot 208 is uitgeroepen tot Car of the Year 2020. Dat meldt de organisatie vandaag. De 208, die ook als EV verkrijgbaar is, volgt daarmee de Jaguar i-Pace op. De verkiezing vindt traditioneel plaats aan de vooravond van de Salon van Genève, die vorige week werd afgelast.

De Fransoos kreeg 281 stemmen: 39 meer dan de Tesla Model 3. De Porsche Taycan eindigde met 222 punten op de derde plek. Volgens de jury dankt de 208 zijn overwinning aan het “exceptionele aanbod aan aandrijflijnen”. 

De verkiezing werd in 1964 voor het eerst gehouden, op initiatief van onder meer Autovisie. De jury bestaat uit 58 journalisten uit 23 Europese landen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Peugeot 208 sleept internationale titel ‘Auto van het Jaar’ binnen | Automotive Online

Peugeot 208 sleept internationale titel ‘Auto van het Jaar’ binnen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Stern-journalist en juryvoorzitter Frank Janssen met de winnaarstrofee. (Foto: Car of the Year)

De Peugeot 208 is uitgeroepen tot Car of the Year 2020. Dat meldt de organisatie vandaag. De 208, die ook als EV verkrijgbaar is, volgt daarmee de Jaguar i-Pace op. De verkiezing vindt traditioneel plaats aan de vooravond van de Salon van Genève, die vorige week werd afgelast.

De Fransoos kreeg 281 stemmen: 39 meer dan de Tesla Model 3. De Porsche Taycan eindigde met 222 punten op de derde plek. Volgens de jury dankt de 208 zijn overwinning aan het “exceptionele aanbod aan aandrijflijnen”. 

De verkiezing werd in 1964 voor het eerst gehouden, op initiatief van onder meer Autovisie. De jury bestaat uit 58 journalisten uit 23 Europese landen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.