‘Ex-premier Nedersaksen gaat Duitse autolobby leiden’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De 60-jarige Sigmar Gabriel geldt als favoriet om Mattes op te volgen. (Foto: Shutterstock)

Voormalig Duitse minister van Buitenlandse zaken Sigmar Gabriel is favoriet om de nieuwe voorzitter van Duitse vereniging van de automobielindustrie (VDA) te worden. Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag.

De huidige voorzitter van de VDA, de geboren Wolfsburger Bernhard Mattes (63), staat aan het einde van zijn ambtsperiode. Volgens diverse Duitse media stond de voorman van de Duitse lobbyclub van autofabrikanten onder druk, onder andere omdat hij niet dicht genoeg op de besluitvorming omtrent klimaatwetten en -doelen in Berlijn zat.

De 60-jarige Sigmar Gabriel geldt als favoriet om Mattes op te volgen. Gabriel was van 1999 tot 2003 ook premier geweest van Nedersaksen, de Duitse deelstaat die 20 procent van de aandelen in VW bezit. 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.