Winst lagerfabrikant SKF daalt met 13 procent in Q2

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Alrik Danielson, ceo van SKF. (Foto: SKF)

De Zweedse onderdelenproducent SKF verwacht in het derde kwartaal een stabiele vraag naar zijn producten, ondanks een winstdaling van 13 procent in het tweede kwartaal. Daarbij verwacht de producent ook een kleine opleving van de ingezakte Chinese automarkt. Dit meldt Alrik Danielson, ceo van SKF, in het halfjaarlijkse verslag. 

Het Zweedse bedrijf meldt dat de winst over het tweede kwartaal uitkwam op 241 miljoen euro: een daling van 13 procent ten opzichte van Q2-2018. Deze daling kwam mede door herstructureringskosten en waardevermindering. De gerapporteerde operationele marge bedroeg 11,3 procent (12,9 procent vorig jaar).

SKF haalt ongeveer 70 procent van de omzet uit de productie (kogellagers, asafdichtingen en smeermiddelen) voor de industrie, de overige 30 procent komt uit de autobranche. De fabrikant voelt ook de impact van een onder druk staande automarkt wereldwijd, vooral in China. “Sommigen zullen misschien verbaasd zijn dat we wat afvlakking waarnemen in de Chinese automarkt en misschien zelfs wat licht in de tunnel zien,” meldt Danielson. “Maar als je naar China kijkt en begrijpt dat de neergang daar al langer gaande is dan op andere markten, dan is het misschien niet zo vreemd.”

SKF produceert naast losse onderdelen ook complete distributiekits.

Lees hier het halfjaarverslag van SKF.

Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Winst lagerfabrikant SKF daalt met 13 procent in Q2 | Automotive Online

Winst lagerfabrikant SKF daalt met 13 procent in Q2

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Alrik Danielson, ceo van SKF. (Foto: SKF)

De Zweedse onderdelenproducent SKF verwacht in het derde kwartaal een stabiele vraag naar zijn producten, ondanks een winstdaling van 13 procent in het tweede kwartaal. Daarbij verwacht de producent ook een kleine opleving van de ingezakte Chinese automarkt. Dit meldt Alrik Danielson, ceo van SKF, in het halfjaarlijkse verslag. 

Het Zweedse bedrijf meldt dat de winst over het tweede kwartaal uitkwam op 241 miljoen euro: een daling van 13 procent ten opzichte van Q2-2018. Deze daling kwam mede door herstructureringskosten en waardevermindering. De gerapporteerde operationele marge bedroeg 11,3 procent (12,9 procent vorig jaar).

SKF haalt ongeveer 70 procent van de omzet uit de productie (kogellagers, asafdichtingen en smeermiddelen) voor de industrie, de overige 30 procent komt uit de autobranche. De fabrikant voelt ook de impact van een onder druk staande automarkt wereldwijd, vooral in China. “Sommigen zullen misschien verbaasd zijn dat we wat afvlakking waarnemen in de Chinese automarkt en misschien zelfs wat licht in de tunnel zien,” meldt Danielson. “Maar als je naar China kijkt en begrijpt dat de neergang daar al langer gaande is dan op andere markten, dan is het misschien niet zo vreemd.”

SKF produceert naast losse onderdelen ook complete distributiekits.

Lees hier het halfjaarverslag van SKF.

Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.