BMW en Jaguar Land Rover werken samen aan elektromotoren

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
BMW gaat samenwerken met Jaguar Land Rover. (Foto: Shutterstock)

BMW Group gaat samen met Jaguar Land Rover de nieuwe generatie elektromotoren, transmissie- en vermogenselektronica ontwikkelen om kosten te besparen. Dat meldt Klaus Fröhlich, R&D-directeur bij BMW Group, in een verklaring van het concern. “Samen hebben we de mogelijkheid om effectiever in te spelen op de behoeften van de klant door de ontwikkelingstijd te verkorten en voertuigen en geavanceerde technologieën sneller op de markt te brengen”, aldus Fröhlich. Een gezamenlijk team van BMW en Jaguar Land Rover-experts gaat  in München werken aan de vijfde generatie eDrive-motoren.

BMW streeft naar twaalf EV’s in het gamma in 2025. Nu is dat alleen de i3 nog, bij Jaguar Land Rover is de Jaguar-i Pace volledig elektrisch. Vanaf volgend jaar is de BMW iX3 uitgerust met deze vijfde generatie elektromotoren, daarna zijn andere modellen van BMW en Jaguar Land Rover aan de beurt.

Nick Rogers, technisch directeur bij Jaguar Land Rover, meldt tegenover Reuters dat zijn bedrijf de inspanningen verdubbelt met deze kostenbesparing, na een verlies van 4 miljard euro in 2018.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

BMW en Jaguar Land Rover werken samen aan elektromotoren | Automotive Online

BMW en Jaguar Land Rover werken samen aan elektromotoren

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
BMW gaat samenwerken met Jaguar Land Rover. (Foto: Shutterstock)

BMW Group gaat samen met Jaguar Land Rover de nieuwe generatie elektromotoren, transmissie- en vermogenselektronica ontwikkelen om kosten te besparen. Dat meldt Klaus Fröhlich, R&D-directeur bij BMW Group, in een verklaring van het concern. “Samen hebben we de mogelijkheid om effectiever in te spelen op de behoeften van de klant door de ontwikkelingstijd te verkorten en voertuigen en geavanceerde technologieën sneller op de markt te brengen”, aldus Fröhlich. Een gezamenlijk team van BMW en Jaguar Land Rover-experts gaat  in München werken aan de vijfde generatie eDrive-motoren.

BMW streeft naar twaalf EV’s in het gamma in 2025. Nu is dat alleen de i3 nog, bij Jaguar Land Rover is de Jaguar-i Pace volledig elektrisch. Vanaf volgend jaar is de BMW iX3 uitgerust met deze vijfde generatie elektromotoren, daarna zijn andere modellen van BMW en Jaguar Land Rover aan de beurt.

Nick Rogers, technisch directeur bij Jaguar Land Rover, meldt tegenover Reuters dat zijn bedrijf de inspanningen verdubbelt met deze kostenbesparing, na een verlies van 4 miljard euro in 2018.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.