Volkswagen FS koopt Fleet Logistics

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het is onbekend wat VWFS betaalt voor het aandeel. (Foto: Volkswagen FS)

Volkswagen Financial Services heeft fleet-dienstverlener Fleet Logistics gekocht. Het bedrijf was in handen van keuringsinstantie TÜV Süd, dat veertig procent van de aandelen houdt. Dat melden beide bedrijven. 

In de operatie verandert verder niets, melden de bedrijven. 

Fleet Logistics is actief in zeventig landen, waaronder in Nederland, en heeft in totaal veertig duizend contracten, goed voor ongeveer 200 duizend voertuigen. Hiermee is het naar eigen zeggen een van de grootste spelers wereldwijd. In Nederland werd vorig jaar concurrent Fleet Support gekocht door Autobinck.

Tegen Fleet Europe zegt VWFS-topman Lars Henner Santelmann dat hij verwacht dat het bedrijf ook in Nederland en België, waar VW werkt met privé-importeurs, toegevoegde waarde kan leveren. “We kunnen nu voor internationale klanten vlootoplossingen bieden. Wij zien niet in waarom dat tot frictie zou kunnen leiden met de privé-importeurs.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Volkswagen FS koopt Fleet Logistics | Automotive Online

Volkswagen FS koopt Fleet Logistics

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het is onbekend wat VWFS betaalt voor het aandeel. (Foto: Volkswagen FS)

Volkswagen Financial Services heeft fleet-dienstverlener Fleet Logistics gekocht. Het bedrijf was in handen van keuringsinstantie TÜV Süd, dat veertig procent van de aandelen houdt. Dat melden beide bedrijven. 

In de operatie verandert verder niets, melden de bedrijven. 

Fleet Logistics is actief in zeventig landen, waaronder in Nederland, en heeft in totaal veertig duizend contracten, goed voor ongeveer 200 duizend voertuigen. Hiermee is het naar eigen zeggen een van de grootste spelers wereldwijd. In Nederland werd vorig jaar concurrent Fleet Support gekocht door Autobinck.

Tegen Fleet Europe zegt VWFS-topman Lars Henner Santelmann dat hij verwacht dat het bedrijf ook in Nederland en België, waar VW werkt met privé-importeurs, toegevoegde waarde kan leveren. “We kunnen nu voor internationale klanten vlootoplossingen bieden. Wij zien niet in waarom dat tot frictie zou kunnen leiden met de privé-importeurs.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.