Arabische sportwagen getoond tijdens Le Mans

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt Motor Authority.com.

De getoonde Jannarelly is het eerste exemplaar dat is gebouwd, op speciale bestelling. Het is de bedoeling dat er dertig worden gemaakt, volledig naar klantspecificaties.Daarmee is het de eerste auto uit de Arabische Emiraten die in serie wordt gebouwd.

De Jannarelly Design-1 is het geesteskind van ontwerper Anthony Jannarelly en Frederic Juillot, de eigenaar van het in carbonfiber gespecialiseerde bedrijf Equation Composite, De carrosserie is dan ook grotendeels gebouwd uit koolstofvezel, dat rust op een buizenchassis van aluminium en staal. De aandrijving wordt verzorgd door een 3,5 liter zescilinder van Nissan met 304 pk.

Retro-futuristisch

Het ontwerp doet sterk denken aan de AC Shelby Cobra en aan de Ferrari 250 Testa Rossa. De fabrikant omschrijft het als een lichtgewicht ‘retro-futuristische auto’. Voorlopig is de Jannarelly te koop via agenten in Frankrijk en de VS, waar de auto een vanaf-prijs heeft van 84 duizend dollar.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.