Daimler investeert in Duitse accufabriek

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Gisteren was Bondskanselier Angela Merkel eregast bij het startschot voor de uitbreiding van de fabriek, melden diverse Duitse media.

In Kamenz is nu al Daimler-dochter Akkumotive gevestigd. Hier worden de accu’s gemaakt voor de Mercedes-Benz hybrides en de elektrische Smart, die sinds maart leverbaar is. Op het moment werken bij Akkumotive 350 mensen, Dat aantal verdubbelt als de nieuwe fabriek in 2018 operationeel is.

Tien nieuwe modellen

Daimler investeert 500 miljoen euro in de fabriek om de grote Lithium-Ion accu’s voor de toekomstige Mercedes EQ-serie te kunnen maken. Begin vorige maand kondigde Daimler aan dat er voor 2022 tien volledig elektrische modellen met het EQ-label op de markt komen. In Kamenz wordt ook het R&D centrum van Daimler op het gebied van accu’s ingericht.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Daimler investeert in Duitse accufabriek | Automotive Online

Daimler investeert in Duitse accufabriek

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Gisteren was Bondskanselier Angela Merkel eregast bij het startschot voor de uitbreiding van de fabriek, melden diverse Duitse media.

In Kamenz is nu al Daimler-dochter Akkumotive gevestigd. Hier worden de accu’s gemaakt voor de Mercedes-Benz hybrides en de elektrische Smart, die sinds maart leverbaar is. Op het moment werken bij Akkumotive 350 mensen, Dat aantal verdubbelt als de nieuwe fabriek in 2018 operationeel is.

Tien nieuwe modellen

Daimler investeert 500 miljoen euro in de fabriek om de grote Lithium-Ion accu’s voor de toekomstige Mercedes EQ-serie te kunnen maken. Begin vorige maand kondigde Daimler aan dat er voor 2022 tien volledig elektrische modellen met het EQ-label op de markt komen. In Kamenz wordt ook het R&D centrum van Daimler op het gebied van accu’s ingericht.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.