‘Onderzoek naar VW-ceo Müller wegens dieselfraude’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dat meldt Bloomberg.

Naar Müller, president-commissaris Hans Dieter Pötsch en voormalig ceo Martin Winterkorn loopt een nieuw onderzoek, op verdenking dat zij het naar buiten brengen van het dieselschandaal bewust hebben vertraagd, stelt Bloomberg.
Beleggers zouden zo te laat van de ontdekking van de sjoemelsoftware in diesels van Volkswagen op de hoogte zijn gesteld. Nadat het schandaal met de emissiefraude aan het licht was gekomen, verloor het aandeel Volkswagen een groot deel van zijn waarde.

Nog niet eerder onderzocht

Sinds september 2015 regent het onderzoeken, schikkingen en boetes tegen Volkswagen-concern. Müller is echter nog niet eerder officieel onderzocht op betrokkenheid bij de dieselfraude. Wel werd vorige maand bij een onderzoek bij Audi zijn kantoor doorzocht door een team van rechercheurs. Naar schatting heeft dieselgate het bedrijf inmiddels 22,6 miljard euro gekost.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.