Tata zoek afnemers voor maat-plaatwerk

Rob Blom Rob Blom

Volgens Automotive Europe benadert Tata de markt op agressieve wijze om de toenemende staal-import uit China het hoofd te bieden. Tata investeerde recent miljoenen in de productiecapaciteit.

2,3 miljoen plaatdelen per jaar

Om klanten te interesseren, benadrukt Tata de voordelen van het samengestelde plaatwerk. Het is sterk en licht en helpt autofabrikanten om de CO2-uitstoot van hun voertuigen te verlagen. Tata produceert nu voornamelijk deuren voor de nieuwe Mini en achterbank-frames voor de BMW 5- en 7-serie.

De Tata-fabriek in het Verenigd Koninkrijk draait volgens Automotive News Europe op negentig procent van zijn capaciteit. De lasrobots in deze fabriek kunnen 2.500 plaatdelen per uur lassen. De twee robots in het VK lassen per jaar 2,3 miljoen onderdelen.

Tata zoek afnemers voor maat-plaatwerk | Automotive Online

Tata zoek afnemers voor maat-plaatwerk

Rob Blom Rob Blom

Volgens Automotive Europe benadert Tata de markt op agressieve wijze om de toenemende staal-import uit China het hoofd te bieden. Tata investeerde recent miljoenen in de productiecapaciteit.

2,3 miljoen plaatdelen per jaar

Om klanten te interesseren, benadrukt Tata de voordelen van het samengestelde plaatwerk. Het is sterk en licht en helpt autofabrikanten om de CO2-uitstoot van hun voertuigen te verlagen. Tata produceert nu voornamelijk deuren voor de nieuwe Mini en achterbank-frames voor de BMW 5- en 7-serie.

De Tata-fabriek in het Verenigd Koninkrijk draait volgens Automotive News Europe op negentig procent van zijn capaciteit. De lasrobots in deze fabriek kunnen 2.500 plaatdelen per uur lassen. De twee robots in het VK lassen per jaar 2,3 miljoen onderdelen.