Europese bandenverkopen laten groei zien

Steven Don Steven Don
Opfrisbeurt voor energielabel autobanden

Het aantal verkochte personenautobanden in de vervangingsmarkt steeg met 2% tot bijna 206,7 miljoen. In het vierde kwartaal bedroeg de groei 4% tot bijna 47 miljoen banden. In het segment original equipment steeg het aantal verkochte banden met 3% tot 86,1 miljoen. Dit segment volgde hiermee de groei van het aantal verkochte nieuwe auto’s. Het aantal zomer- en winterbanden groeide beide met 1%.

De verkopen van truckbanden lieten een groei zien. Het aantal verkochte vervangingsbanden groeide met 3% tot 9,8 miljoen Het vierde kwartaal piekte met een groei van 7%. Het aantal verkochte OE-banden steeg met 1% tot 5,7 miljoen.

De verkopen van banden voor motoren en scooters groeide met 4% tot 9 miljoen. Het aantal verkochte landbouwbanden daalde met 6% tot 1,4 miljoen banden en zette daarmee de dalende trend voort.
"Alles bij elkaar zijn de resultaten van 2016 in lijn met de verwachtingen", aldus ETRMA-secretaris Fazilet Cinaralp. "Het is lastig om voor 2017 een groei te voorspellen vanwege de voortdurende groei van importbanden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Europese bandenverkopen laten groei zien | Automotive Online

Europese bandenverkopen laten groei zien

Steven Don Steven Don
Opfrisbeurt voor energielabel autobanden

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.