Renault verdacht van gesjoemel met uitstoot (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Franse krant Le Monde maakte vanochtend melding van de inval. Volgens de krant zijn er onder andere computers in beslag genomen. Renault bevestigt de inval en zegt in een reactie geen gebruik te maken van sjoemelsoftware en derhalve het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien.  

De Duitse milieuclub DUH maakte vorig jaar al bekend dat het Renault (en Opel) verdenkt van manipulatie.  

De beurskoers van Renault kelderde twintig procent toen het nieuws bekend werd.  

Update: statement van Renault
In de loop van vanmiddag heeft Renault een officiële verklaring verstuurd. Daarin staat dat uit eerste onderzoeken van het ministerie van milieu blijkt dat er geen foute software in de onderzochte Renaults zit. 

“Tegelijkertijd heeft het Ministerie van Economie besloten om extra onderzoek ter plaatse te doen naar onderdelen zodat aan de hand daarvan de eerste analyses van de onafhankelijke Technische Commissie definitief gevalideerd kunnen worden”, meldt de fabrikant. “Het Ministerie van Economie is daarvoor naar het hoofdkantoor van Renault gegaan, naar het Centre Technique van Renault in Lardy en naar het Research en Development Centre in Guyancourt. De teams van Renault werken volledig mee aan het onderzoek van de Technische Commissie en aan de extra onderzoeken waartoe het ministerie van Economische Zaken heeft besloten.”

Update 2: Minister pleit Renault vrij
Renault heeft niet gefraudeerd met uitstootwaarden van zijn auto`s. Dat zegt de Franse minister Ségolène Royal van Energie. Volgens Royal is er uit tests gebleken dat Renault niet heeft gefraudeerd. 

Renault verdacht van gesjoemel met uitstoot (update) | Automotive Online

Renault verdacht van gesjoemel met uitstoot (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Franse krant Le Monde maakte vanochtend melding van de inval. Volgens de krant zijn er onder andere computers in beslag genomen. Renault bevestigt de inval en zegt in een reactie geen gebruik te maken van sjoemelsoftware en derhalve het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien.  

De Duitse milieuclub DUH maakte vorig jaar al bekend dat het Renault (en Opel) verdenkt van manipulatie.  

De beurskoers van Renault kelderde twintig procent toen het nieuws bekend werd.  

Update: statement van Renault
In de loop van vanmiddag heeft Renault een officiële verklaring verstuurd. Daarin staat dat uit eerste onderzoeken van het ministerie van milieu blijkt dat er geen foute software in de onderzochte Renaults zit. 

“Tegelijkertijd heeft het Ministerie van Economie besloten om extra onderzoek ter plaatse te doen naar onderdelen zodat aan de hand daarvan de eerste analyses van de onafhankelijke Technische Commissie definitief gevalideerd kunnen worden”, meldt de fabrikant. “Het Ministerie van Economie is daarvoor naar het hoofdkantoor van Renault gegaan, naar het Centre Technique van Renault in Lardy en naar het Research en Development Centre in Guyancourt. De teams van Renault werken volledig mee aan het onderzoek van de Technische Commissie en aan de extra onderzoeken waartoe het ministerie van Economische Zaken heeft besloten.”

Update 2: Minister pleit Renault vrij
Renault heeft niet gefraudeerd met uitstootwaarden van zijn auto`s. Dat zegt de Franse minister Ségolène Royal van Energie. Volgens Royal is er uit tests gebleken dat Renault niet heeft gefraudeerd.