Volkswagen groeit sneller dan Toyota

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij Toyota groeide de verkoop ‘slechts’ 3,8 procent wereldwijd. Dat meldt Automotive NEws Europe op basis van de cijfers van de fabrikanten.

De Japanners staan al twee jaar op rij aan de top van de wereldwijde autoverkoop, met ruim 5 miljoen auto’s in de eerste zes maanden van dit jaar. Volkswagen verkocht er van januari tot en met juni dit jaar 4,97 miljoen, maar daarin zijn de resultaten van de truckmerken Scania en Man niet meegenomen.

China
General Motors, tot twee jaar geleden de nummer één, verkocht tot 4,92 miljoen voertuigen. Volkswagen doet het vooral goed in China, dat met elf procent meer afgeleverde auto’s in de eerste helft van dit jaar de snelst groeiende automarkt in de wereld is. Volkswagen verkocht er 1,8 miljoen (+18 procent). Toyota ruim 465 duizend (+12 procent) in de eerste zes maanden van 2014.

Toyota dankt zijn positie vooral aan de verkopen in de Verenigde Staten. Vooral de SUV’s Toyota Highlander en Lexus GX doen het er goed.

Lees meer over de internationale autoverkoop in de column van Wim Oude Weernink

Volkswagen groeit sneller dan Toyota | Automotive Online

Volkswagen groeit sneller dan Toyota

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij Toyota groeide de verkoop ‘slechts’ 3,8 procent wereldwijd. Dat meldt Automotive NEws Europe op basis van de cijfers van de fabrikanten.

De Japanners staan al twee jaar op rij aan de top van de wereldwijde autoverkoop, met ruim 5 miljoen auto’s in de eerste zes maanden van dit jaar. Volkswagen verkocht er van januari tot en met juni dit jaar 4,97 miljoen, maar daarin zijn de resultaten van de truckmerken Scania en Man niet meegenomen.

China
General Motors, tot twee jaar geleden de nummer één, verkocht tot 4,92 miljoen voertuigen. Volkswagen doet het vooral goed in China, dat met elf procent meer afgeleverde auto’s in de eerste helft van dit jaar de snelst groeiende automarkt in de wereld is. Volkswagen verkocht er 1,8 miljoen (+18 procent). Toyota ruim 465 duizend (+12 procent) in de eerste zes maanden van 2014.

Toyota dankt zijn positie vooral aan de verkopen in de Verenigde Staten. Vooral de SUV’s Toyota Highlander en Lexus GX doen het er goed.

Lees meer over de internationale autoverkoop in de column van Wim Oude Weernink