Honda verplaatst productie naar Europa

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vanwege de dure yen is het volgens Honda zo goed als onmogelijk om in Japan geproduceerde auto’s in Europa nog met winst te verkopen. Het merk verwacht dan ook dat het tot 2014 zal duren voordat er in Europa weer winst gemaakt wordt. Dit jaar moeten er al 180 duizend Honda’s uit Swindon komen.

Europese onderdelen
Daarnaast wil de Honda-directie het aandeel Europese onderdelen in haar auto’s vergroten. Dit ligt nu op zestig procent. Honda wil daartoe meer Europees personeel aannemen dat de fabrikant helpt bij de zoektocht naar toeleveranciers die aan de kwaliteitsnormen voldoen. Ook wordt overwogen om Honda`s Accord voor de Europese markt te importeren uit de VS in plaats van Japan. Nog afgezien van het koersvoordeel levert dat een verkorting op van de reistijd tussen fabriek en afzetmarkt van vier weken naar één week. In Japan wil Honda zich concentreren op kleine auto`s voor de thuismarkt.

Uitstraling
Honda heeft in Europa een marktaandeel van slechts 1%, maar president van Honda Europa Manabu Nishimae ziet toch een toekomst voor zijn producten. “Op de Europese automarkt spelen ontwerp en hightech een centrale rol. Succes in dit werelddeel straalt uit op de rest van de wereld”, zo zei hij tegen persbureau Reuters. Op de vraag of een klein merk als Honda de ontwikkelingskosten voor nieuwe motoren nog wel kan dragen, wees Nishimae op de voor Honda zeer belangrijke markt voor industriële motoren en motorfietsen. Het gaat hier om zes miljoen stationaire motoren en ruim 16 miljoen motorfietsen. Daarnaast is de markt voor lichte scheepsmotoren belangrijk.

Honda steekt jaarlijks rond de 5% van haar inkomsten in onderzoek en ontwikkeling. Vorig jaar viel de verkoop van auto’s met 22.000 stuks terug door de natuurrampen in Japan en Thailand. Dit jaar hoopt Nishimae 198.000 auto’s in Europa te verkopen op een totaal van vier miljoen. Dat is een groei van 25% in een krimpende markt. De introductie van een nieuwe 1.6 liter dieselmotor moet Honda hierbij een handje helpen.

Honda verplaatst productie naar Europa | Automotive Online

Honda verplaatst productie naar Europa

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vanwege de dure yen is het volgens Honda zo goed als onmogelijk om in Japan geproduceerde auto’s in Europa nog met winst te verkopen. Het merk verwacht dan ook dat het tot 2014 zal duren voordat er in Europa weer winst gemaakt wordt. Dit jaar moeten er al 180 duizend Honda’s uit Swindon komen.

Europese onderdelen
Daarnaast wil de Honda-directie het aandeel Europese onderdelen in haar auto’s vergroten. Dit ligt nu op zestig procent. Honda wil daartoe meer Europees personeel aannemen dat de fabrikant helpt bij de zoektocht naar toeleveranciers die aan de kwaliteitsnormen voldoen. Ook wordt overwogen om Honda`s Accord voor de Europese markt te importeren uit de VS in plaats van Japan. Nog afgezien van het koersvoordeel levert dat een verkorting op van de reistijd tussen fabriek en afzetmarkt van vier weken naar één week. In Japan wil Honda zich concentreren op kleine auto`s voor de thuismarkt.

Uitstraling
Honda heeft in Europa een marktaandeel van slechts 1%, maar president van Honda Europa Manabu Nishimae ziet toch een toekomst voor zijn producten. “Op de Europese automarkt spelen ontwerp en hightech een centrale rol. Succes in dit werelddeel straalt uit op de rest van de wereld”, zo zei hij tegen persbureau Reuters. Op de vraag of een klein merk als Honda de ontwikkelingskosten voor nieuwe motoren nog wel kan dragen, wees Nishimae op de voor Honda zeer belangrijke markt voor industriële motoren en motorfietsen. Het gaat hier om zes miljoen stationaire motoren en ruim 16 miljoen motorfietsen. Daarnaast is de markt voor lichte scheepsmotoren belangrijk.

Honda steekt jaarlijks rond de 5% van haar inkomsten in onderzoek en ontwikkeling. Vorig jaar viel de verkoop van auto’s met 22.000 stuks terug door de natuurrampen in Japan en Thailand. Dit jaar hoopt Nishimae 198.000 auto’s in Europa te verkopen op een totaal van vier miljoen. Dat is een groei van 25% in een krimpende markt. De introductie van een nieuwe 1.6 liter dieselmotor moet Honda hierbij een handje helpen.